Za kremasti curry umak potrebno je manje od 10 minuta. Dodajte ovaj super jednostavan curry umak prženoj piletini, ribi ili plodovima mora, gljivama ili povrću kako biste stvorili ukusniji i sočniji obrok.
Sastojci potrebni za napraviti curry umak su:
- 2 žlice suncokretovog
- 3 češnja češnjaka, oguljena i sitno naribana
- 20 g svježeg korijena đumbira, oguljenog i sitno naribanog
- 2 žličice curry praha
- Pola žličice osušenih chili papričica
- ½ žlice pirea od rajčice
- 1 žlica šećera
- Pola žličice morske soli
- 100 ml vrhnja
- Svježe mljeveni crni papar
Prvo što trebate učiniti kako biste napravili curry umak je zagrijati ulje u neprianjajućoj tavi i na njemu vrlo lagano pržite češnjak i đumbir oko minutu uz stalno miješanje. Nemojte dopustiti da porumene. Umiješajte curry, chilli i pire od rajčice te kuhajte 1 minutu, neprestano miješajući dok pire od rajčice ne postane sjajan. Dodajte šećer, sol i dosta papra, zatim umiješajte 150 ml vode i vrhnje. Pustite da zavrije i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute te maknite sa vatre.