Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Savjeti za pripremu domaćeg curry umaka

Volite jesti azijsku hranu? Zašto ne biste pripremili domaći curry umak i eksperimentirali s azijskim receptima? Donosimo kako napraviti curry umak u svega nekoliko koraka.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Za kremasti curry umak potrebno je manje od 10 minuta. Dodajte ovaj super jednostavan curry umak prženoj piletini, ribi ili plodovima mora, gljivama ili povrću kako biste stvorili ukusniji i sočniji obrok.

Sastojci potrebni za napraviti curry umak su:

2 žlice suncokretovog

3 češnja češnjaka, oguljena i sitno naribana

20 g svježeg korijena đumbira, oguljenog i sitno naribanog

2 žličice curry praha

Pola žličice osušenih chili papričica

½ žlice pirea od rajčice

1 žlica šećera

Pola žličice morske soli

100 ml vrhnja

Svježe mljeveni crni papar

Prvo što trebate učiniti kako biste napravili curry umak je zagrijati ulje u neprianjajućoj tavi i na njemu vrlo lagano pržite češnjak i đumbir oko minutu uz stalno miješanje. Nemojte dopustiti da porumene. Umiješajte curry, chilli i pire od rajčice te kuhajte 1 minutu, neprestano miješajući dok pire od rajčice ne postane sjajan. Dodajte šećer, sol i dosta papra, zatim umiješajte 150 ml vode i vrhnje. Pustite da zavrije i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute te maknite sa vatre.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike