Kuharica /

Savjeti za pripremu domaćeg curry umaka

Image
Foto: Pixabay

Volite jesti azijsku hranu? Zašto ne biste pripremili domaći curry umak i eksperimentirali s azijskim receptima? Donosimo kako napraviti curry umak u svega nekoliko koraka.

3.11.2022.
12:17
Pixabay
VOYO logo

Za kremasti curry umak potrebno je manje od 10 minuta. Dodajte ovaj super jednostavan curry umak prženoj piletini, ribi ili plodovima mora, gljivama ili povrću kako biste stvorili ukusniji i sočniji obrok.

Sastojci potrebni za napraviti curry umak su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 žlice suncokretovog
  • 3 češnja češnjaka, oguljena i sitno naribana
  • 20 g svježeg korijena đumbira, oguljenog i sitno naribanog
  • 2 žličice curry praha
  • Pola žličice osušenih chili papričica
  • ½ žlice pirea od rajčice
  • 1 žlica šećera
  • Pola žličice morske soli
  • 100 ml vrhnja
  • Svježe mljeveni crni papar

Prvo što trebate učiniti kako biste napravili curry umak je zagrijati ulje u neprianjajućoj tavi i na njemu vrlo lagano pržite češnjak i đumbir oko minutu uz stalno miješanje. Nemojte dopustiti da porumene. Umiješajte curry, chilli i pire od rajčice te kuhajte 1 minutu, neprestano miješajući dok pire od rajčice ne postane sjajan. Dodajte šećer, sol i dosta papra, zatim umiješajte 150 ml vode i vrhnje. Pustite da zavrije i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute te maknite sa vatre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo