Savjeti za pripremu domaćeg curry umaka
Za kremasti curry umak potrebno je manje od 10 minuta. Dodajte ovaj super jednostavan curry umak prženoj piletini, ribi ili plodovima mora, gljivama ili povrću kako biste stvorili ukusniji i sočniji obrok.
Sastojci potrebni za napraviti curry umak su:
2 žlice suncokretovog
3 češnja češnjaka, oguljena i sitno naribana
20 g svježeg korijena đumbira, oguljenog i sitno naribanog
2 žličice curry praha
Pola žličice osušenih chili papričica
½ žlice pirea od rajčice
1 žlica šećera
Pola žličice morske soli
100 ml vrhnja
Svježe mljeveni crni papar
Prvo što trebate učiniti kako biste napravili curry umak je zagrijati ulje u neprianjajućoj tavi i na njemu vrlo lagano pržite češnjak i đumbir oko minutu uz stalno miješanje. Nemojte dopustiti da porumene. Umiješajte curry, chilli i pire od rajčice te kuhajte 1 minutu, neprestano miješajući dok pire od rajčice ne postane sjajan. Dodajte šećer, sol i dosta papra, zatim umiješajte 150 ml vode i vrhnje. Pustite da zavrije i uz stalno miješanje kuhajte 2-3 minute te maknite sa vatre.
403 Forbidden