Priprema mesa / Kako ispeći sočno i mekano meso u pećnici?

Image
Foto: Pixabay

Priprema mesa u pećnici je jednostavna, samo treba pravilno pripremiti meso za pečenje. Kako ispeći sočno i mekano meso u pećnici?

28.11.2021.
17:17
Pixabay
VOYO logo

Pečenje mesa u pećnici se čini kao lak posao, no ako želite ukusno pečenje morate slijediti neka pravila. Kako ispeći meso u pećnici?

Najprije marinirajte meso. Meso je potrebno staviti u marinadu dan prije tako da ono ima vremena za upijanje okusa. Marinadu za meso napravite od soli, papra i ostalih začina prema želji. Sve dobro promiješajte i utrljajte u meso. Na kraju meso prelijte s uljem i ostavite preko noći u hladnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite lim za pečenje mesa, najbolji je s poklopcem kako bi se meso peklo u vlastitom soku. Svakih pola sata možete izvaditi meso iz pećnice i preliti ga sokom od pečenja.

Kada je meso već skoro gotovo, možete ga vratiti u pećnicu bez poklopca. Tako će se na vrhu stvoriti ukusna, hrskava korica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Igra sudbine
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo