Pečeni krumpiri zasitni su dodatak svakom obroku. Pečenje povrća, posebice krumpira, može biti nezgodno jer se obično lijepi za tave za pečenje. Neki trikovi za pečenje krumpira mogu vam pomoći kako ispeći krumpir da se ne zalijepi.
Kako ispeći krumpir da se ne zalijepi? Koristite krumpire s niskim udjelom škroba. Crveni i mladi krumpir savršen su za pečenje krumpira da se ne zalijepi. Zagrijte pećnicu na 180°C. Većina recepata zahtijeva kraće vrijeme kuhanja u toplijoj pećnici, ali jednako hrskav pečeni krumpir možete postići kuhanjem na nižoj temperaturi.
Tepsiju obložite papirom za pečenje. Papir za pečenje pruža jednokratnu neljepljivu površinu, što vam omogućuje da odustanete od jakih sprejeva za kuhanje ili polivanja tave masnim uljem.
Kako biste ispekli krumpir da se ne zalijepi izrezani krumpir kuhajte četiri do pet minuta. Temeljito ocijedite i lagano osušite kako biste uklonili što više vlage. Prelijte krumpir s malo maslinovog ulja dok svaki komadić ne bude lagano premazan. Dodajte željeni začin i prelijte maslinovim uljem.
Pecite nepoklopljeno sat vremena na srednjoj rešetki pećnice. Krumpir okrećite lopaticom svakih 15 do 20 minuta kako biste osigurali ravnomjerno pečenje. Pažljivo pazite na njih tijekom pečenja, jer je potrebno samo nekoliko dodatnih sekundi da prijeđu od hrskavog do izgorjelog na tako jakoj vatri. Ovo su savjeti kako ispeći krumpir da se ne zalijepi, pridržavajte ih se svaki put za najbolje rezultate.