Domaća kokoš je najbolja kokoš. Međutim, kako bi bila sočna i mekana potrebno ju je pravilno ispeći. Kako ispeći domaću kokoš?
Sastojci za pripremu domaće pečene kokoši:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 1 glavica luka, grubo nasjeckana
- 2 mrkve, grubo nasjeckane
- domaća kokoš
- 1 limun, prepolovljen
- 25 g maslaca, omekšanog
Kako ispeći domaću kokoš:
Zagrijte pećnicu na 190 °C. Nasjeckani luk i nasjeckane mrkve rasporedite po dnu posude za pečenje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Domaću kokoš začinite sa soli i paprom. Domaću kokoš stavite na povrće i pecite oko sat i pola. Tijekom pečenja povremeno podlijevajte domaću kokoš sa sokom od pečenja.
Ostavite domaću kokoš neka se odmara oko 15-ak minuta prije nego što je krenete rezati. Domaću kokoš poslužite uz prilog i salatu prema želji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa