Glavna stvar koju trebate znati o kurkumi je da voli masnoće. To je zato što je kurkumin , aktivni sastojak odgovoran za antiseptička, antivirusna i protuupalna svojstva ovog začina, topiv samo u mastima, a ne u vodi. Dakle, ako želite izvući maksimum iz kurkume, morat ćete je pomiješati s masnoćom poput ulja, maslaca ili mliječnih proizvoda. To je jedan način kako se dodaje kurkuma u jelo.
Kako se dodaje svježa kurkuma, a kako u prahu? Kurkuma se može kupiti svježa ili u obliku praha. Samo zapamtite da je sušeni začin tri puta jači od svježe verzije, stoga prilagodite recepte u skladu s tim i naučite kako koristiti kurkumu u svakodnevnim jelima kako biste mogli uživati u njezinim bezbrojnim zdravstvenim prednostima.
Kako se dodaje kurkuma u jelo? U indijskim jelima ovaj se začin dodaje na početku kuhanja tako da ima vremena za kuhanje i oslobađanje svojih eteričnih ulja. Malo je jako puno pa će čajna žličica često biti dovoljna za kuhanje za 4 do 6 osoba. Sada znate kako se dodaje kurkuma u jelo.