Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Obogatite jelovnik s novim jelima /

Jela od krumpira koja ćete obožavati

Jela od krumpira mogu biti čips, kaša, pečenje,... krumpir je kuhinjski dar koji se nastavlja davati. Isprobajte jedan od naših novih ideja za jela od krumpira.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Jela od krumpira su mnogobrojna, a jeste li probali tortu od krumpira. Ako još niste probali ovo jelo od krumpira vrijeme je da probate.

Pretvorite skromnu tortu od krumpira u nešto savršeno za večeru sa slojevitim krumpirom i hrskavom svinjskom kožom za dodatno hrskanje.

Sastojci potrebni za tortu od krumpira:

1,2 kg krumpira

50 g otopljenog maslaca

svinjska koža.

Zagrijte pećnicu na 220C8. Izrežite krug papira za pečenje tako da stane na dno tave za pećnicu otporne na pećnicu 20-23 cm. Oštrim nožem narežite krumpir što tanje. Prelijte malo maslaca preko pergamenta na podlogu i uredno preklopite kriške krumpira na prvom sloju. Zatim nagomilajte trećinu preostalog krumpira, začinite, pokapajte s malo maslaca i ponavljajte dok se sav krumpir ne potroši.

Svinjsku kožu, s kožom prema gore, stavite na krumpir i sve pecite 1 sat i 30 minuta dok čvaraci ne postanu hrskavi, a krumpir doista hrskav i zlatne boje. Odložite čvarke sa strane, krumpir okrenite na pladanj ili dasku i poslužite čvarake na vrhu.

Još jedno jelo od krumpira koje će vas oduševiti jesu peciva od krumpira s dimljenim lososom i kiselim vrhnjem. Sastojci potrebni za ovo jelo od krumpira:

1 veliki krumpir (oko 225 g) narezan na četvrtine

2 žlice neslanog maslaca

60 g glatkog brašna

½ žličice praška za pecivo

biljno ulje za prženje

100 g dimljenog lososa ili pastrve

60 g kiselog vrhnja

1 žlica sitno sjeckanog vlasca.

Zagrijte malu posudu vode i pirjajte krumpir 12-15 minuta dok ne omekša. Ocijedite i ostavite da se suši na pari. Vratite krumpir u tavu i zgnječite s maslacem. Umiješajte brašno, prašak za pecivo, ½ žličice soli i dobro mljevenje crnog papra.

Smjesu od krumpira izlijte na lagano pobrašnjenu radnu površinu i utisnite u krug otprilike 15 cm širine i oko 1 cm debljine, a zatim izrežite na četiri kriška. Zagrijte prskanje ulja i komadić maslaca u tiganju s neprianjanjem ili tavi na umjerenoj vatri i pržite jednu od kolačića 3-4 minute sa svake strane dok ne porumeni. Ponovite s preostalim kolačićima.

Podijelite pogačice i dimljeni losos ili pastrvu između dva tanjura, a zatim prelijte kiselim vrhnjem i nasjeckanim vlascem. Začinite i poslužite.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike