Kuharica /

Jednostavno varivo od mahuna - jednostavan recept za pojesti nešto „na žlicu“

Image
Foto: Pixabay

Bogato, a jednostavno jelo koje će vas zagrijati u hladnijim danima. Napravite jednostavno varivo od mahuna i oduševite ukućane.

2.8.2023.
14:44
Pixabay
VOYO logo

Jednostavno varivo od mahuna izdašno je jelo koje je odlikovano bogatim okusom i hranjivim sastojcima. Ovo jednostavno varivo od mahuna predstavlja savršen način da iskoristite svježe mahune i stvorite ukusno i zdravo jelo koje će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca.

Sastojci potrebni za pripremu jednostavnog variva od mahuna:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 45 dkg svježih mahuna
  • 1 glavica luka, sitno nasjeckana
  • 3 krumpira, oguljena i narezana na kockice
  • 3 mrkve, oguljene i narezane na kolute
  • 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • lovorov list
  • sol i papar po ukusu
  • 1 litra povrtnog ili pilećeg temeljca
  • maslinovo ulje

Zagrijte nekoliko žlica maslinovog ulja u velikom loncu. Dodajte sitno nasjeckan luk i češnjak te ih dinstajte dok ne postanu staklasti i blago zlatni. Dodajte narezane krumpire i mrkve pa ih kratko prodinstajte uz miješanje, oko 2-3 minute. Zatim dodajte mahune i lovorov list. Lagano promiješajte sve sastojke kako bi se ravnomjerno rasporedili i sjedinili. Prelijte temeljac preko povrća. Začinite solju i paprom po ukusu, no pripazite da ne pretjerate sa solju jer će se okusi koncentrirati kako se varivo kuha.

Pokrijte lonac i pustite da varivo zakuha. Smanjite vatru na srednje-nisku i pustite da lagano krčka dok povrće ne omekša, što će trajati otprilike 20-25 minuta. Nakon što je povrće skuhano, možete dodatno začiniti i kušati varivo kako biste prilagodili začine po svom ukusu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poslužite toplo, uz svježe pečeni kruh ili tost te eventualno pospite svježim nasjeckanim peršinom ili vlascem za dodatnu aromu i estetski doživljaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Otkucaji srca
NOVA SERIJA
VOYO logo