Ova metoda pripreme kotleta omogućava da se kotleti peku ravnomjerno i zadrže svoju sočnost, dok se arome i okusi stapaju u savršen sklad. Uz kremasti okus gljiva i sir koji se topi u ustima, ovaj recept za kotlete u vatrostalnoj posudit oduševit će cijelu obitelj.
Sastojci za svinjske kotlete u vatrostalnoj posudi su:
- 6 svinjskih kotleta bez kostiju
- 1 žličica soli više ili manje po ukusu
- 1 žlica ulja
- 1 krem juhe od gljiva
- 220 ml mlijeka
- 130 g nasjeckanog cheddar sira
- 60 g kiselog vrhnja
- 200 g luka
- 200 g tanko narezanog krumpira
Kada pripremate kotlete u vatrostalnoj posudi najprije zagrijte pećnicu na 200°. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Svinjske kotlete obilno začinite solju sa svih strana, zatim ih pržite 2-3 minute po strani u tavi ili dok ne porumene. Pomiješajte krem juhu od gljiva, mlijeko, cheddar sir, kiselo vrhnje i polovicu luka u velikoj zdjeli. Stavite narezani krumpir u ravnomjernom sloju na dno vatrostalne posude, a zatim na vrh stavite ravnomjeran sloj svinjskih kotleta.
Svinjske kotlete prelijte mješavinom juhe i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite kotlete u vatrostalnoj posudi 30 minuta, zatim uklonite foliju, pospite preostalim lukom i pecite nepokriveno 10-15 minuta. Svinjski kotleti u vatrostalnoj posudi već su gotovi i spremni za posluživanje. Dobar tek!