Kuharica /

Jednostavan i brz recept za svinjske kotlete u vatrostalnoj posudi

Image
Foto: Pixabay

Želite pripremiti kotlete u vatrostalnoj posudi? Ovaj recept za kotlete u vatrostalnoj posudi će zadržati sočnost i intenzivan okus kotleta. Otkrijte kako se pripremaju svinjski kotleti u vatrostalnoj posudi.

1.7.2023.
10:03
Pixabay
VOYO logo

Ova metoda pripreme kotleta omogućava da se kotleti peku ravnomjerno i zadrže svoju sočnost, dok se arome i okusi stapaju u savršen sklad. Uz kremasti okus gljiva i sir koji se topi u ustima, ovaj recept za kotlete u vatrostalnoj posudit oduševit će cijelu obitelj.

Sastojci za svinjske kotlete u vatrostalnoj posudi su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 svinjskih kotleta bez kostiju
  • 1 žličica soli više ili manje po ukusu
  • 1 žlica ulja
  • 1 krem juhe od gljiva
  • 220 ml mlijeka
  • 130 g nasjeckanog cheddar sira
  • 60 g kiselog vrhnja
  • 200 g luka
  • 200 g tanko narezanog krumpira

Kada pripremate kotlete u vatrostalnoj posudi najprije zagrijte pećnicu na 200°. Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Svinjske kotlete obilno začinite solju sa svih strana, zatim ih pržite 2-3 minute po strani u tavi ili dok ne porumene. Pomiješajte krem juhu od gljiva, mlijeko, cheddar sir, kiselo vrhnje i polovicu luka u velikoj zdjeli. Stavite narezani krumpir u ravnomjernom sloju na dno vatrostalne posude, a zatim na vrh stavite ravnomjeran sloj svinjskih kotleta.

Svinjske kotlete prelijte mješavinom juhe i prekrijte aluminijskom folijom. Pecite kotlete u vatrostalnoj posudi 30 minuta, zatim uklonite foliju, pospite preostalim lukom i pecite nepokriveno 10-15 minuta. Svinjski kotleti u vatrostalnoj posudi već su gotovi i spremni za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
bomba
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo