Isprobajte ovo fino blagdansko jelo: juneći odrezak u umaku od crnog vina
Sastojci za 4 osobe:
Priprema:
U posudi rastopiti šećer, te ga karamelizirani, polako zaliti crnim vinom te nastaviti kuhati. U vino dodati cimet, piment, zvijzdasti anis i klinčić prethodno usitnjenog u mužaru te staviti u filter vrečicu za čaj (kako bi nam bilo lakše kasnije koristiti vino bez procijeđivanja).
Vino kuhamo dok se ne reducira odnosno ne postane gušče strukture. Za to vrijeme kuhani batat protisnuti kao pire, blago rashladiti dodati jaje i brašno koliko je potrebno.
Začiniti sa soli, paprom i chilliem. Na pleh ili kalupa za muffine raspodijeliti batat te zapeći u pečnici zagrijanoj na 190 stupnjeva 15 minuta.
Meso peči na tavi s obe strane, posoliti i staviti u pečnicu da se zrije oko 5 minuta ovisno o jačini pečenja.
Na tavi gdje se prepeklo meso staviti umak od pečenja te kuhano reducirano vino koje smo procijedili. Dodamo vrhnje i kratko prokuhamo.
Serviramo na tanjur ružice od batata i pečeno meso koje prelijemo sa umakom od vina.