Iskoristite sezonu mladog krumpira i pripremite najbolji gratinirani krumpir
Ovaj prekrasan recept za najbolji gratinirani krumpir uključuje slaganje tanko narezanog krumpira s gustim vrhnjem i naribanim sirom u posudu za pečenje, a zatim pečenje dok se krema ne zgusne i prekrije krumpire u bogatom, kremastom umaku. Sastojci za najbolji gratinirani krumpir su:
1 kg crvenih krumpira, oguljenih i narezanih na vrlo tanke ploške
1 i pol žličica soli
¼ žličice svježe mljevenog crnog papra
120 grama sitno ribanog parmezana
500 ml vrhnja za kuhanje
Maslac za namastiti posudu za pečenje
Svježi timijan, za posluživanje
Kada želite pripremiti ovaj recept za najbolji gratinirani krumpir, najprije zagrijte pećnicu na 180°C i postavite rešetku za pećnicu u srednji položaj. Namažite maslacem posudu za pečenje. U velikoj zdjeli za miješanje pomiješajte krumpire sa soli i paprom dok se ne ujednače. Na dno pripremljene posude za pečenje u jednom sloju posložite neke od ploški krumpira, s rubovima koji se preklapaju. Preko krumpira pospite četvrtinu sira, a zatim sir prelijte četvrtinom vrhnja. Ponovite s preostalim krumpirom, sirom i vrhnjem, oblikujući 4 sloja. Odozgo prelijte ostatke vrhnja za kuhanje. Gratinirani krumpir stavite u pećnicu i pecite, nepokriveno, 60 do 75 minuta, ili dok krumpir ne omekša kad ga probodete nožem i ne porumeni na vrhu. Ostavite jelo da odstoji 10 minuta. Pospite svježim timijanom, ako koristite, a zatim poslužite najbolji gratinirani krumpir. Dobar tek!
403 Forbidden