Pitanje je na koje je često teško odgovoriti jer nikako da vam padnu na pamet ideje za brzi ručak. Kada ste u stisci s vremenom i ne znate što skuhati razmislite o pripremi francuskog krumpira sa kobasicama. Ako vam se sviđa ova ideja za brzi ručak, krenite s pripremom.
Sastojci za brzi ručak - francuski krumpir s kobasicama
80 dkg krumpira
1 luk
4 kuuhana jaja
1 sirovo jaje
1 kiselo vrhnje
sol, papar i bosiljak za začin
Priprema francuskog krumpira s kobasicama je jednostavna, najprije skuhate krumpir i to u ljusci te zasebno skuhate jaja. Nakon što je krumpir kuhan ogulite ga i narežite na ploške, isto sve napravite i s jajima.
Kobasice naražite na kolutiće, luk narežite na manje komade. U posudu za pečenje stavite ulje na podlogu te slažite redom: luk - krumpir - jaja - kobasice. Zasebno pomiješajte jaje i vrhnje i prelijte preko krumpira. Pecite krumpir na 200 stupnjeva Celzijusa tako dugo dok ne dobije hrskavu koricu.
Francuski krumpir s kobasicama jedna je od ideja za pripremu brzog ručka, a ako slučajno nemate kobasice možete koristiti slaninu.