Svinjski kare dio je svinjetine koji se često pripreme. Međutim, kako pripremiti svinjski kare da bude sočan i mekani? Postoje različiti načini pripreme svinjskog karea. Donosimo jednostavan recept kako pripremiti svinjski kare u pećnici koji će sigurno ostati sočan i mekan.
Sastojci potrebni za pripremu svinjskog karea:
- 1 kg svinjskog karea
- 4 češnja češnjaka, usitnjena
- 2 žlice svježeg ružmarina
- 2 žlice svježeg timijana
- 2 ulja
- sol
- papar
Kako pripremiti svinjski kare:
Napravite marinadu od češnjaka, timijana, ružmarina, ulja, soli i papra. Dobro promiješajte i marinirajte svinjski kare sa svih strana. Ostavite svinjski kare u marinadi oko 30 minuta. Za to vrijeme pripremite lim za pečenje i zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
Stavite svinjski kare u lim za pečenje i pecite oko 45 minuta. Provjerite je li meso mekano, ako nije produžite vrijeme pečenja za još 15-ak minuta.
Kada je svinjski kare pečen, ostavite ga nekoliko minuta na sobnoj temperaturi i tek tada krenite s rezanjem.