Trokutići:
Tijesto za savijače – 300 g
Kruška – 4 kom
Burbon vanili šećer – 100 g
Maslac – 10 g
Gustin – po potrebi
Ulje biljno – za prženje
Krema:
Šećer – 100 g
Crno vino – 200 ml
Štapić cimeta
Ricotta – 250 g
Kruške oguliti te narezati na male kocke. U tavi staviti maslac, malo šećera te dodati kruške i kratko prokuhati. Kada su kruške omekšale, po potrebi zgusnuti sa malo gustina i ostaviti da se ohladi. Za to vrijeme kore prepoloviti na pola da od lista dobijemo dva jednaka dijela.
Zatim svaki kvadrat premažemo sa malo vode u koju smo dodali gustin i preklopimo da dobijemo traku. Traku ponovo premažemo, te na početak stavimo kruške. Tijesto preklapamo u trokutiće. Punjne trokutiće pržiti u vrelom ulju nekoliko minuta dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Pečene trokutiće izvaditi na papirnati ubrus kako bi se upio višak masnoće. U tavi karamelizirat šećer te podliti vinom i dodati cimet, te prokuhati dok ne dobijete gusti sirup i ohladiti. Rashlađeni sirup pomiješati s ricottom u jednoličnu kremu.
Uz pečene trokutiće punjene sa kruškom servirati kremu od ricote i vina.