Recepti za pripremu graha su brojni, a najčešće se priprema grah kao varivo s mesom. Međutim, možete grah pripremiti i na drugačije načine, primjerice, vegetarijanski burrito od graha.
Brzi i jednostavni vegetarijanski burrito od graha i riže savršena su ideja za vegetarijansku večeru. Osnovni recept za ovo jelo uključuje obilje meksičkih začina, a izvrstan je način da iskoristite ostatke riže. Tajna ovog ukusnog burrita je riža sa peršinom i limetom.
Za pripremiti ovaj recept za grah bez mesa potrebno vam je:
- 2 šalice kuhane riže
- 2 žlice svježeg peršina
- 2 limete
- luk
- češnjak
- biljno ulje
- 1 limenka crnog graha
- 1 žlica čilija u prahu
- pola žličice mljevenog kima
- žlica ljutog umaka
- sol
- 4 velike tortilje.
Najprije skuhajte rižu. Zatim u velikoj zdjeli pomiješajte kuhanu rižu, svježi nasjeckani peršin, pokapajte sokom limete te zagrijte na laganoj vatri.
U zasebnoj velikoj tavi pirjajte luk na biljnom ulju ili maslinovom ulju oko 5 minuta. Dodajte češnjak i pržite još minutu.
Smanjite vatru i dodajte crni grah. Začinite čilijem u prahu, kimom i ljutim umakom. Možete dodati malo soli ako želite.
Stavite kuhati grah, kuhajte ga oko 5 minuta. Zagrijte tortilje i sa žlicom na jednu polovicu tortilje rasporedite rižu i grah.
Zamotajte tortilje i vegetarijanski burrito od graha i riže možete poslužiti. Ako još niste probali ovaj recept za grah bez mesa vrijeme je da probate i pripremite grah na nešto drugačiji način.