U posljednje vrijeme sve je popularnije pitanje friteza na vrući zrak ili ulje? Razloga za promišljanje što je bolje, friteza na vrući zrak ili ulje, je mnogo jer se vrlo razlikuju.
Glavni razlog kada se razmišlja friteza na vrući zrak ili ulje jest da odaberete želite li jesti zdravije i možete li se priviknuti na malo drugačiji okus. Naime, friteza na vrući zrak sva jela, kao što i sam naziv govori, priprema s vrućim zrakom. To znači da u fritezi na vrući zrak, upravo tak vrući zrak kruži brzo i ravnomjerno oko hrane. Ulje se ne koristi, osim što se može s njime pošpricati hrana prije nego li se stavlja u fritezi. S druge strane, ulje je klasična metoda pečenja i/ili prženja.
Ako razmišljate što je bolje, friteza na vrući zrak ili ulje, odgovor je uvijek friteza jer čuva svojstva, izbjegava masnoće i/ili ulja, a sva jela su hrskava izvana, a sočna iznutra.