Frigana orada jedan je od najjednostavnijih recepata za pripremu ribe. Kako pripremiti friganu oradu?
Ribu najprije očistite i operite. Namažite je maslinovim uljem i začinite soli, paprom i začinima prema želji.
Nakon što ste ribu pripremili, cijelu je dobro uvaljajte u brašno. Zatim u lonac stavite ulja toliko da prekrije ribu u stavite grijati. Kada se ulje zgrijalo, ribu stavite u ulje i pustite je da se prži na laganoj vatri. Bitno je da ne pržite na najjačoj vatri da vam riba ne bi izgorila.
Ribu okrenete nekoliko puta. Kada vidite da je poprimila lijepu zlatnu smeđu boju, riba je gotova i možete je izvaditi iz ulja. Odmah nakon što je izvadite iz ulja stavite je na ubrus kako bi ubrus upio sav višak masnoće.
Sada ribu možete prelijte limunovim sokom i posipati nasjeckanim peršinom. Frigana orada je gotova i možete je poslužiti uz prilog prema izboru.