Kuharica /

Ideje i recepti kako pripremiti faširano meso

Image

Faširano meso odličan je izbor za ukusno glavno jelo. Ideje i recepti za pripremu faširanog mesa su brojni. Donosimo recept za pripremu faširanog mesa koji će vas oduševiti.

18.11.2022.
11:43
VOYO logo

Uz ovaj recept za faširano meso, vaši faširanci sigurno će uspjeti. Pripremite sljedeće sastojke i napravite najbolje faširano meso ikada.

Sastojci za pripremu faširanog mesa:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 25 g krušnih mrvica
  • 100 g nasjeckanog sira pecorino romano, plus još za posluživanje
  • 20 g svježeg bosiljka, nasjeckani
  • 35 g naribanog provolone sira
  • 20 g svježeg talijanskog peršina
  • 8 češnjeva češnjaka, nasjeckanog, podijeljenog
  • košer sol, po ukusu
  • svježe mljeveni crni papar, po ukusu
  • 60 g maslinovog ulja
  • 450 g mljevenog mesa

Kako se priprema faširano meso uz ovaj recept?

U srednjoj zdjeli pomiješajte krušne mrvice, sir, bosiljak, provolone, peršin, 5 nasjeckanih češnjeva češnjaka, sol, papar i maslinovo ulje. Promiješajte i ostavite sa strane. Položite faširano meso na dasku za rezanje. Obje strane posolite i popaprite. Od mljevenog mesa rukama oblikuje u okruglice i napunite ih smjesom od krušnih mrvica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte ulje kanole u velikoj pećnici na visokoj temperaturi. Kad se ulje zagrije, dodajte faširano meso i pecite dok se s jedne strane ne stvori tamno smeđa korica, oko 3 minute. Okrenite faširano meso i ponavljajte dok sve strane i krajevi ne budu zapečeni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo