Uz ovaj recept za faširano meso, vaši faširanci sigurno će uspjeti. Pripremite sljedeće sastojke i napravite najbolje faširano meso ikada.
Sastojci za pripremu faširanog mesa:
- 25 g krušnih mrvica
- 100 g nasjeckanog sira pecorino romano, plus još za posluživanje
- 20 g svježeg bosiljka, nasjeckani
- 35 g naribanog provolone sira
- 20 g svježeg talijanskog peršina
- 8 češnjeva češnjaka, nasjeckanog, podijeljenog
- košer sol, po ukusu
- svježe mljeveni crni papar, po ukusu
- 60 g maslinovog ulja
- 450 g mljevenog mesa
Kako se priprema faširano meso uz ovaj recept?
U srednjoj zdjeli pomiješajte krušne mrvice, sir, bosiljak, provolone, peršin, 5 nasjeckanih češnjeva češnjaka, sol, papar i maslinovo ulje. Promiješajte i ostavite sa strane. Položite faširano meso na dasku za rezanje. Obje strane posolite i popaprite. Od mljevenog mesa rukama oblikuje u okruglice i napunite ih smjesom od krušnih mrvica.
Zagrijte ulje kanole u velikoj pećnici na visokoj temperaturi. Kad se ulje zagrije, dodajte faširano meso i pecite dok se s jedne strane ne stvori tamno smeđa korica, oko 3 minute. Okrenite faširano meso i ponavljajte dok sve strane i krajevi ne budu zapečeni.