Originalni okus / Evo kako napraviti pravi ragu po receptu tri talijanske 'nonne'

Image
Foto: Pixabay
Image
Foto: Pixabay

Tri none otkrile su kako se radi originalni umak i koliko je drugačiji od onih na policama supermarketa

27.6.2018.
14:30
Pixabay
VOYO logo

Ragu je umak koji se koristi kao baza za brojna talijanska jela, a u zadnjih nekoliko desetljeća nalazi se pod mnogim imenima u konzervama diljem supermarketa. 

U Italiji je, pak ovaj crveni umak nezaobilazni temelj tradicionalnih jela pa su tako štednjaci diljem zemlje 'zasuti' crvenim mrljicama za koje nema upitnika od kuda dolaze. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za ragu je potrebno nekoliko vrsti mesa i povrća, podljev od vina te, naravno, rajčice. Kako bi postigli autentični okus talijanske kuhinje, u kojoj se ne zna kuha li se više na štednjaku ili u međuljudskim odnosima, potrebni su trikovi iz tradicionalnih rukava.

Huffington Post pitao je tri talijanske none za pomoć, a one su bile i više nego spremne udijeliti svoju kuharsku mudrost. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Franca (73), Elida (94)  i Graziella (71) okupile su se u kuhinji i započele žustru raspravu o pravom načinu pripreme ragua, a svaka je imala svoj 'tajni trik'. 

Oko mesa su se složile: najbolje je upotrijebiti govedinu ili sivnjetinu, no Elide tvrdi da možete jednako kvalitetni mesni umak napraviti pomoću kobasica. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kombinaciju definitivno pripada češnjak i luk, no, iako se Franca borila protiv podljeva od crvenog vina- none su ipak odlučile da mu je mjesto u tradicionalnom receptu. 

Na kraju je zaključak bio da su namirnice potrebne za ragu: 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • pola kile govedine ili prethodno samljevene svinjetine
  • jedna mrkva
  • jedna glavica većeg luka
  • celer 
  • kvalitetno maslinovo ulje
  • 700 ml pasirane rajčice
  •  sol i papar
  • čaša vina (po želji)
  • češnjak (po želji)
  • panceta (po želji)

Mrkvu, luk i češnjak treba samljeti u jednu masu u mikseru za hranu, dok ne djeluje kao pire. Dodajte maslinovo ulje  i pustite da se krčka na štednjaku. Kada zamirište dodajte meso i začine. 

Pustite da meso potamni, a zatim dodajte još maslinovog ulja, rajčicu, vino i češnjak. Pustite da prokuha i da se okusi pomiješaju, a zatim neka kuha na niskoj temperaturi dva sata, a povremeno dodavajte začine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Originalni ragu umak poslužite s njokima ili tjesteninom. Najbolje bi bilo da si i oni domaće izrade, ali nećemo pretjerivati!

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo