Domaći hladni umak za roštilj najbolji je umak s kojim se možete poigrati. Potrebno vam je svega nekoliko minuta, a sastojke za ovaj domaći hladni umak za roštilj zasigurno imate kod kuće.
Domaći hladni umak za roštilj sastojci:
- 2 šalice kečapa
- 1/3 šalice smeđeg šećera
- ¼ šalice vinskog octa
- 1 žlica meda
- 2 žlice Worcestershire umaka
- 1 žlica soja umaka
- 1 žličica češnjaka u prahu
- 1 žličica luka u prahu
Domaći hladni umak za roštilj priprema:
Za ovaj domaći hladni umak potrebna je jedna velika tava sa debelim dnom kako bi se svi sastojci mogli dobro promiješati i skuhati. Prvo je potrebno istopiti smeđi šećer.
Zagrijte tavu na srednje jakoj vatri te nakon toga ulijte smeđi šećer. Dobro promiješajte i sačekajte dok se šećer ne istopi. Nakon toga dodajte sve ostale sastojke i miješajte oko 5 minuta dok se svi sastojci ne skuhaju. Probajte žlicom te po ukusu možete dodati sastojke. Kada je vaš hladni umak za roštilj gotov, ostavite ga da se ohladi te ga možete odmah i poslužiti.
Domaći hladni umak za roštilj u hladnjaku možete držati do 2 tjedna.