Kuharica /

Recept kako napraviti domaću hladetinu kao iz bakine kuharice

Image
Foto: Pixabay

Domaća hladetina je najbolja hladetina jer okus možete prilagoditi svom ukusu. Donosimo recept kako se radi najbolja domaća hladetina.

9.5.2023.
16:30
Pixabay
VOYO logo

Domaća hladetina kao što su radile naše bake je najbolja jer se radila prema provjerenom receptu. Ako tražite recept za domaću hladetinu tada morate isprobati ovaj recept. Baza svake hladetine tako i ovog recepta su dijelovi svinjetine - svinjske nogice, koža, jezik... Ne morate koristiti sve dijelove, već samo one koji su vam dostupuni i koje želite kuhati u hladetini.

Sastojci za domaću hladetinu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg svinjskih nogica, jezika, hrskavice, kože
  • 1 luk
  • 2 mrkve
  • korijen peršina
  • 2 lista lovora
  • nekoliko zrna papra
  • sol
  • žlica octa
  • voda

Domaća hladetina recept:

Pripremite svinjske nogice, jezik, hrskavicu i kožu, ovisno o tome koje dijelove koristite. Operite ih i stavite kuhati u vodu zajedno sa začinima i povrćem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuhajte hladetinu od 3 do 4 sata. Kada se meso počne odvajati od kostiju tada znate da je gotovo kuhanje hladetine.

Izvadite meso i stavite ga u posudu u kojoj ćete čuvati hladetinu. Prelijte s tekućinom u kojoj se kuhalo meso. Stavite hladetinu u hladnjak na nekoliko sati da se stisne.

Hladetina pripremljena prema domaćem receptu je gotova i spremna za posluživanje tek kada se dobro ohladi. Uživajte!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo