Domaća hladetina kao što su radile naše bake je najbolja jer se radila prema provjerenom receptu. Ako tražite recept za domaću hladetinu tada morate isprobati ovaj recept. Baza svake hladetine tako i ovog recepta su dijelovi svinjetine - svinjske nogice, koža, jezik... Ne morate koristiti sve dijelove, već samo one koji su vam dostupuni i koje želite kuhati u hladetini.
Sastojci za domaću hladetinu:
- 1 kg svinjskih nogica, jezika, hrskavice, kože
- 1 luk
- 2 mrkve
- korijen peršina
- 2 lista lovora
- nekoliko zrna papra
- sol
- žlica octa
- voda
Domaća hladetina recept:
Pripremite svinjske nogice, jezik, hrskavicu i kožu, ovisno o tome koje dijelove koristite. Operite ih i stavite kuhati u vodu zajedno sa začinima i povrćem.
Kuhajte hladetinu od 3 do 4 sata. Kada se meso počne odvajati od kostiju tada znate da je gotovo kuhanje hladetine.
Izvadite meso i stavite ga u posudu u kojoj ćete čuvati hladetinu. Prelijte s tekućinom u kojoj se kuhalo meso. Stavite hladetinu u hladnjak na nekoliko sati da se stisne.
Hladetina pripremljena prema domaćem receptu je gotova i spremna za posluživanje tek kada se dobro ohladi. Uživajte!