Dinstanje je kombinirana metoda kuhanja koja počinje zagrijavanjem tave nakon čega slijedi lagano kuhanje u tekućini dok sastojci ne omekšaju. Uspješno dinstanje pretvara i sastojak koji se kuha i samu tekućinu od kuhanja u nešto skladno, mekano i sočno. Dinstano meso na luku je jedan od najčešćih načina dinstanja.
No, kako se priprema dinstano meso na luku? Dinstanje mesa na luku započnite tako da u velikoj posudi postavljenoj na srednje jaku vatru dodate nekoliko žlica ulja, a zatim prelijte s 1 šalicom vode. Sljedeće što trebate učiniti kada pripremate dinstano meso na luku je dodati luk. Pustite luk da se dinsta dok ne postane proziran, 4 do 5 minuta.
Sljedeće što trebate učintii kada pripremate dinstano meso na luku je dodati meso. Ovisno o tome što pripremate, možete dodati mljeveno meso, nasjeckano meso ili veći komad mesa. Začinite meso po ukusu te dinstajte 20 do 30 minuta, uz povremeno miješanje. Ovaj recept za dinstano meso na luku već je gotov te je meso spremno za posluživanje, uz prilog po izboru. Dobar tek!