Prema rječniku, povrće je sve što je napravljeno od, dobiveno ili sadrži biljke ili biljne proizvode. Razlika između dinje i tikve je u načinu na koji ih koristimo. Tikve se jedu kao povrće, dok se dinje smatraju slatkim voćem.
Dinje imaju svijetlosmeđu koru s mrežastom kožom. U unutrašnjosti dinje nalaze se sjemenke i narančasto meso.
Dinje imaju malo kalorija i puno kalija i vitamina C. Sadrže beta-karotin koji je dobar za oči. Lupnite rukom po dinji i osluškujte šuplji zvuk. Potražite žutu boju ispod mreže. Zelena boja znači da je plod ovog voća još nezreo.
Važno je oprati dinju kao i svo drugo povrće prije rezanja jer se na njenoj kori mogu razviti bakterije. U zatvorenoj papirnatoj vrećici, ovom voću će trebati oko 2 dana da sazriju.
Zrela dinja može stajati u hladnjaku oko 5 dana, a nezrela 1 do 2 tjedna.