Kao prvi desert sa šumskim voćem pripremiti ćemo tortu sa sirom sa šumskim voćem. Sastojci potrebni za ovaj recept su 1 i pol žličica želatine u prahu, 4 žlice vode, 2 žlice šećera, 150 ml crnog vina te 250 grama smrznutog šumskog voća. Za kremu potrebno je 500 grama vrhnja, 200 grama krem sira, limunova korica, korica naranče, 1 jaje, 60 grama šećera, voda, sok od limuna te 1 žlica želatine u prahu.
Pripremite tepsiju za pečenje i obložite ju papirom za pečenje. Namočite želatinu u vodi i zagrijte je 40 sekundi u mikrovalnoj pećnici. Ostavite da se ohladi, dodajte šećer i pomiješajte s crnim vinom.
Ulijte u tepsiju za pečenje i ostavite da se ohladi. Dodajte odmrznuto i očišćeno šumsko voće. Ostavite da se ohladi. Da biste napravili preljev od vrhnja, istucite vrhnje, krem sir, 2 vrste korice. Pomiješajte s jajetom, šećerom i limunovim sokom i kuhajte u vodi. Maknite sa štednjaka.
Želatinu otopite u vodi i pomiješajte s drugom smjesom. Izlijte ovo na voćni žele i ostavite desert sa šumskim voćem u hladnjaku da se hladi nekoliko sati.
Sljedeći desert sa šumskim voćem su kolačići od banane sa šumskim voćem. Za ovaj recept potrebno nam je 125 grama maslaca, 125 ml mlijeka, 2 jaja, 200 grama šećera, 2 banane, 100 grama smrznutog šumskog voća, 200 grama brašna te prašak za pecivo.
Za pripremu ovog ukusnog deserta sa šumskim voće zagrijte pećnicu na 180°C. U lonac ulijte mlijeko i dodajte maslac. Pustite da prokuha i maknite s vatre. Promiješajte i ohladite.
Umutite jaja u velikoj zdjeli. Dodajte pasirane banane. Mikserom na maloj brzini miješajte tijesto dva puta, naizmjenično dodajući mješavinu brašna i mlijeka. Namastite oblike za muffine ili ih rasporedite papirnatim košaricama. Raspodijelite tijesto u njih i napunite ih do 2/3 volumena. Pokrijte smrznutim šumskim voćem. Pecite kolače 25 minuta i vaši deserti sa šumskim voćem su spremni za posluživanje.
Ovi deserti sa šumskim voćem su vrlo ukusni i savršen su način da se rashladite za vruće ljetne dane.