Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Recept i priprema /

Domaći curry umak najbolji je umak

Ovaj curry umak je svestran i može se poslužiti uz meso ili povrće. Curry umak je odličan i uz pečeni krumpir.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Curry umak potječe s indijskog potkontinenta, a riječ dolazi od indijske tamilske riječi "Kari" što znači umak ili juha koja se jede s rižom.

Sastojci za curry umak:

2 žlice ulja od kikirikija

1 žlica margarina

1 veliki luk, nasjeckan

2 žlice mljevenog češnjaka

1 žlica mljevenog svježeg korijena đumbira

2 žlice mljevenog korijandera

2 žlice mljevenog kima

1 žličica mljevenog cimeta

1 žličica mljevenog crnog papra

1 žličica kajenskog papra

¼ žličice mljevene kurkume

2 rajčice

2 serrano papričice, bez sjemenki

pola šalice svježeg cilantra

pola šalice jogurta

3 šalice vode

Priprema curry umaka:

Zagrijte ulje i margarin u maloj tavi ili woku na srednje jakoj vatri kako biste započeli pripremu curry umaka. Dodajte luk i pirjajte dok ne postane vrlo smeđ, 10 do 15 minuta. Nemojte kuhati nedovoljno ili će curry umak imati čudan okus.

Luku dodajte češnjak i đumbir. Pirjajte dodatne 2 minute. Prebacite smjesu u procesor hrane i miješajte dok ne postane glatka. Nemojte ispirati procesor hrane.

Stavite izmiksanu smjesu luka u veliki lonac. Umiješajte korijander, kumin, cimet, crni papar, kajenski papar i kurkumu. Kuhajte na laganoj vatri dok smjesa ne postane gusta i ima konzistenciju poput paste za pravi curry umak.

Rajčice, čili papričicu i cilantro izmiješajte u procesoru hrane dok ne postane glatko. Dodajte u smjesu luka i miješajte na laganoj vatri, kuhajući vlagu iz rajčice i paprike. Dodajte jogurt malo po malo, neprestano miješajući da se ne zgruša.

Miješajte smjesu u procesoru hrane dok ne postane glatka za savršen curry umak. Vratite u lonac, dodajte vodu i pojačajte vatru. Dovedite curry umak do vrenja. Pokrijte lonac i kuhajte 3 do 5 minuta. Smanjite vatru i pirjajte dok ne postignete željenu gustoću curry umaka.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike