Čokoladna torta od palačinki je jedna od najlakših torti za pripremu. Najzahtjevniji dio pripreme je pečenje palačinki.
Čokoladna torta od palačinki sastojci:
- 6 žlica maslaca
- 675 ml mlijeka
- 6 jaja
- 210 g brašna
- 80 g kakaa u prahu
- 7 žlica šećera
- 1 l šlaga
Čokoladna torta od palačinki glazura:
- 225 ml slatkog vrhnja
- 4 žlice šećera
- 170 g čokolade
- 1 žlica maslaca
- 40 g šećera u prahu
Kako se priprema čokoladna torta od palačinki?
Napravite palačinke tako da otopite maslac i ostavite da malo porumeni. Staviti na stranu. U istom loncu zagrijte mlijeko. Maknite s vatre. U posudi umutiti brašno, kakao prah i šećer. Umiješajte jaja. Postupno umiješajte maslac i toplo mlijeko. Ohladite se.
Na neprianjajuću tavu na srednje jakoj vatri ulijte 60 ml tijesta za palačinke i nagnite tavu tako da prekrije cijelo dno. Kuhajte dok donja površina palačinke ne počne smeđiti, a zatim je okrenite. Ponavljajte dok ne potrošite svo tijesto za palačinke.
Slažite palačinke jednu na drugu, a između svakog sloja stavite šlag. Nakon sastavljanja, po želji obrežite rubove za čišći izgled. Za glazuru zakuhajte vrhnje i šećer pa prelijte čokoladu i maslac. Neka se ohladi. Premažite preko cijele čokoladne torte od palačinki. Odozgo pospite prosijanim šećerom u prahu (po želji). Čokoladna torta od palačinki je gotova! Uživajte!