Jedan od načina kako možete pripremiti krumpir kao prilog je da ga ispećete u komadu u pećnici. Kako ispeći cijeli krumpir u pećnici?
Sastojci za cijeli krumpir u pećnici:
- cijeli krumpir (crveni)
- ulje
- sol
- papar
Priprema cijelog krumpira u pećnici:
Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva Celzijusa. Postavite rešetku u sredinu pećnice i zagrijte pećnicu dok pripremate krumpir. Krumpire dobro operite pod mlazom vode i osušite. Nožem za čišćenje uklonite sve mrlje i oštećenja koja su na krumpiru.
Cijele krumpire natrljajte uljem. Krumpire obilno pospite sa svih strana soli i paprom. Krumpir na nekoliko mjesta izbodite zupcima vilice. Na taj će se način omogućiti da para izlazi iz cijelih krumpira prilikom pečenja. Krumpire možete peći izravno na rešetki pećnice ili ih možete staviti nekoliko centimetara jedan od drugog na lim za pečenje obložen aluminijskom folijom. Cijele krumpire pecite oko sat vremena.
Preokrenite ih svakih dvadesetak minuta i provjerite jesu li pečeni tako da ih probušite vilicom. Krumpir je gotov kada je ljuska suha, a unutrašnjost potpuno meka kada se probuši.