Kuharica /

Kako se priprema brzo tijesto za pizzu sa suhim kvascem?

Image
Foto: Shutterstock

Jeste li znali da možete ubrzati pripremu tijesta za pizzu koristeći suhi kvasac? Saznajte kako se priprema ukusno i brzo tijesto za pizzu sa suhim kvascem.

5.12.2022.
10:26
Shutterstock
VOYO logo

Ovo je najlakši, najbolji recept za tijesto za pizzu. Sa samo 6 sastojaka i bez potrebe za glatkim brašnom, ovo brzo tijesto za pizzu sa suhim kvascem zahtijeva samo jednu zdjelu i otprilike 3 sekunde mijesenja i samo 30 minuta da se digne.

Sastojci potrebni da se pripremi brzo tijesto za pizzu sa suhim kvascem su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 250 grama višenamjenskog brašna
  • 2 i pol žličice suhog kvasca
  • 1 i pol žličica šećera
  • 1 žličica soli
  • Pola žličice češnjaka u prahu
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 175 ml tople vode

Prvo što trebate učiniti kada pripremate brzo tijesto za pizzu je pomiješati 125 grama brašna, suhi kvasac, češnjak u prahu, šećer i sol u velikoj zdjeli. Dodajte maslinovo ulje i toplu vodu i drvenom kuhačom dobro promiješajte. Postupno dodajte još 125 g brašna. Zasebnu, veliku, čistu zdjelu obilato pokapajte maslinovim uljem i četkom za tijesto premažite stranice zdjele. Lagano pospite ruke brašnom i oblikujte tijesto za pizzu u okruglu kuglu i prebacite u zdjelu namazanu maslinovim uljem. Rukama valjajte tijesto za pizzu po unutrašnjosti zdjele dok ne bude premazano maslinovim uljem, zatim čvrsto pokrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite je na toplo mjesto.

Ostavite tijesto da se diže 30 minuta ili dok se ne udvostruči. Zagrijte pećnicu na 210°C. Nakon što se tijesto diglo, rukama ga prebacite na lagano pobrašnjenu površinu te kratko mijesite dok ne postane glatko. Rukama ili valjkom izradite tijesto u krug. Prebacite tijesto u pleh za pizzu obložen papirom za pečenje i stisnite rubove ili ih presavijte kako biste oblikovali koricu. Pokapajte tijesto za pizzu sa suhim kvascem još maslinovog ulja i četkom za tijesto premažite cijelu površinu pizze. Vilicom izbušite rupe po sredini pizze kako tijesto ne bi nabujalo u pećnici. Dodajte željene nadjeve i pecite u pećnici 15 minuta. Tijesto za pizzu sa suhim kvascem već je gotovo i pizza je spremna za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo