Ovo je najlakši, najbolji recept za tijesto za pizzu. Sa samo 6 sastojaka i bez potrebe za glatkim brašnom, ovo brzo tijesto za pizzu sa suhim kvascem zahtijeva samo jednu zdjelu i otprilike 3 sekunde mijesenja i samo 30 minuta da se digne.
Sastojci potrebni da se pripremi brzo tijesto za pizzu sa suhim kvascem su:
- 250 grama višenamjenskog brašna
- 2 i pol žličice suhog kvasca
- 1 i pol žličica šećera
- 1 žličica soli
- Pola žličice češnjaka u prahu
- 2 žlice maslinovog ulja
- 175 ml tople vode
Prvo što trebate učiniti kada pripremate brzo tijesto za pizzu je pomiješati 125 grama brašna, suhi kvasac, češnjak u prahu, šećer i sol u velikoj zdjeli. Dodajte maslinovo ulje i toplu vodu i drvenom kuhačom dobro promiješajte. Postupno dodajte još 125 g brašna. Zasebnu, veliku, čistu zdjelu obilato pokapajte maslinovim uljem i četkom za tijesto premažite stranice zdjele. Lagano pospite ruke brašnom i oblikujte tijesto za pizzu u okruglu kuglu i prebacite u zdjelu namazanu maslinovim uljem. Rukama valjajte tijesto za pizzu po unutrašnjosti zdjele dok ne bude premazano maslinovim uljem, zatim čvrsto pokrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite je na toplo mjesto.
Ostavite tijesto da se diže 30 minuta ili dok se ne udvostruči. Zagrijte pećnicu na 210°C. Nakon što se tijesto diglo, rukama ga prebacite na lagano pobrašnjenu površinu te kratko mijesite dok ne postane glatko. Rukama ili valjkom izradite tijesto u krug. Prebacite tijesto u pleh za pizzu obložen papirom za pečenje i stisnite rubove ili ih presavijte kako biste oblikovali koricu. Pokapajte tijesto za pizzu sa suhim kvascem još maslinovog ulja i četkom za tijesto premažite cijelu površinu pizze. Vilicom izbušite rupe po sredini pizze kako tijesto ne bi nabujalo u pećnici. Dodajte željene nadjeve i pecite u pećnici 15 minuta. Tijesto za pizzu sa suhim kvascem već je gotovo i pizza je spremna za posluživanje. Dobar tek!