Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Kako se priprema brzo tijesto za pizzu sa suhim kvascem?

Jeste li znali da možete ubrzati pripremu tijesta za pizzu koristeći suhi kvasac? Saznajte kako se priprema ukusno i brzo tijesto za pizzu sa suhim kvascem.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ovo je najlakši, najbolji recept za tijesto za pizzu. Sa samo 6 sastojaka i bez potrebe za glatkim brašnom, ovo brzo tijesto za pizzu sa suhim kvascem zahtijeva samo jednu zdjelu i otprilike 3 sekunde mijesenja i samo 30 minuta da se digne.

Sastojci potrebni da se pripremi brzo tijesto za pizzu sa suhim kvascem su:

250 grama višenamjenskog brašna

2 i pol žličice suhog kvasca

1 i pol žličica šećera

1 žličica soli

Pola žličice češnjaka u prahu

2 žlice maslinovog ulja

175 ml tople vode

Prvo što trebate učiniti kada pripremate brzo tijesto za pizzu je pomiješati 125 grama brašna, suhi kvasac, češnjak u prahu, šećer i sol u velikoj zdjeli. Dodajte maslinovo ulje i toplu vodu i drvenom kuhačom dobro promiješajte. Postupno dodajte još 125 g brašna. Zasebnu, veliku, čistu zdjelu obilato pokapajte maslinovim uljem i četkom za tijesto premažite stranice zdjele. Lagano pospite ruke brašnom i oblikujte tijesto za pizzu u okruglu kuglu i prebacite u zdjelu namazanu maslinovim uljem. Rukama valjajte tijesto za pizzu po unutrašnjosti zdjele dok ne bude premazano maslinovim uljem, zatim čvrsto pokrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite je na toplo mjesto.

Ostavite tijesto da se diže 30 minuta ili dok se ne udvostruči. Zagrijte pećnicu na 210°C. Nakon što se tijesto diglo, rukama ga prebacite na lagano pobrašnjenu površinu te kratko mijesite dok ne postane glatko. Rukama ili valjkom izradite tijesto u krug. Prebacite tijesto u pleh za pizzu obložen papirom za pečenje i stisnite rubove ili ih presavijte kako biste oblikovali koricu. Pokapajte tijesto za pizzu sa suhim kvascem još maslinovog ulja i četkom za tijesto premažite cijelu površinu pizze. Vilicom izbušite rupe po sredini pizze kako tijesto ne bi nabujalo u pećnici. Dodajte željene nadjeve i pecite u pećnici 15 minuta. Tijesto za pizzu sa suhim kvascem već je gotovo i pizza je spremna za posluživanje. Dobar tek!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike