Brzinski muffini uvijek su odlično rješenje kada trebate brzi desert. Pratite recept i pripremite brzinske muffine.
Sastojci za brzinske muffine:
2 srednja jaja
125 ml biljnog ulja
250 ml poluobranog mlijeka
250 g šećera
400 g glatkog brašna
1 žličica soli
100 g komadića čokolade
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijevih. Obložite dva kalupa za muffine papirnatim oblicima za muffine. U velikoj zdjeli lagano tucite dva srednja jaja ručnom električnom miješalicom, otprilike minutu.
Dodajte 125 mililitara biljnog ulja i 250 mililitara poluobranog mlijeka i tucite dok se ne sjedini, zatim dodajte 250 grama zlatnog i miješajte dok ne dobijete glatko tijesto za brzinske muffine.
Prosijte 400 grama glatkog brašna i jednu žličicu soli, zatim miješajte dok smjesa ne postane glatka. Pazite da ne premijesite tijesto jer će muffini postati žilavi. Umiješajte 100 grama komadića čokolade ili suhog voća ako koristite.
Napunite kalupe za brzinske muffine do dvije trećine i pecite 20-25 minuta dok se ne dignu, postanu čvrsti na dodir i dok štapić umetnut u sredinu ne izađe čist. Ostavite brzinski pripremljene muffine u kalupu da se ohlade nekoliko minuta i prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.