Brza jela na žlicu idealno su rješenje kada nemate puno vremena za pripremu ručka ili ste se zaželjeli variva. Brza jela na žlicu možete spremiti u hladnjak i poslužiti i drugi dan. Donosimo vam recept za pripremu variva s govedinom i variva s gljivama, lećom i krumpirom.
Varivo s govedinom
Potrebni sastojci za brzo jelo na žlicu - varivo s govedinom:
- 1 kg goveđeg odreska narezanog na kockice
- 3 žlice brašna
- 2 žlice ulja
- 3 šalice vode
- 3 mrkve
- 2 krumpira
- sol
- papar
Upute za pripremu:
Meso uvaljati u brašno te ½ mesa popržiti na ulju, zatim dodati drugu polovicu mesa i 1 žlicu suncokretovog ulja. Staviti sa strane na tanjur.
U lonac dodati začine za varivo i vodu, te zatim povrće. Kuhati dok ne zavri, tada smanjiti vatru i kuhati 15 minuta dok povrće ne omekša.
Na kraju dodati meso i još nekoliko minuta kuhati, začiniti po ukusu.
Vrijeme potrebno za pripremu ovog brzog jela na žlicu je 30 minuta.
Varivo s gljivama, lećom i krumpirom
Potrebni sastojci za brzo jelo na žlicu - varivo s gljivama, lećom i krumpirom:
3 češnja češnjaka
1 luk
350 g gljiva
4 mrkve
1 šalica crvene leće
1 grančica ružmarina
3 lovorova lista
300 mL povrtnog temeljca
500 g krumpira
2 konzerve pelata
Upute za pripremu:
Na maslinovom ulju pirjajte češnjak, luk i gljive. Miješajte i kuhajte 5 minuta.
Dodajte mrkvu, krumpir, leću, ružmarin, lovorov list, pelate, povrtni temeljac i dobro promiješajte. Kuhajte 30 minuta.