Recept i priprema /

Kako na pravilan način blanširati papriku?

Image

Blanširanje je proces koji uključuje kratko vrijeme kuhanja ili kuhanja povrća na pari kako bi se zaustavili enzimi koji uzrokuju rast povrća.

11.6.2022.
11:09
VOYO logo

Zelena paprika jedno je od rijetkih povrća koje ne treba blanširati prije nego što je zamrznete, pogotovo ako neće biti zamrznuta dulje od mjesec dana. Ako ih namjeravate duže držati u zamrzivaču, proces blanširanje paprike je koristan za vaše zelene paprike.

Operite zelene paprike prije pripreme. Budući da jedete ljusku paprika, želite ih dobro očistiti prije nego što ih zamrznete. Zelene paprike prepolovite oštrim nožem i daskom za rezanje. Uklonite područje stabljike. Izvadite sve sjemenke iz sredine paprike. Isperite preostale sjemenke, ako je potrebno. Zelene paprike po želji narežite na manje komade. Razmislite kako namjeravate koristiti paprike. Za prženje ili druga jela vjerojatno ćete htjeti paprike na kriške, kolutove ili male komadiće. Narežite ih sada tako da budu spremne za rad kada ih odmrznete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napunite lonac otprilike do pola do dvije trećine. Zagrijte vodu do vrenja. Napunite posudu ledenom vodom dok se lonac zagrijava. Izrezane paprike sipajte u lonac s vodom. Ostavite polovice paprike u kipućoj vodi tri minute ili manje komade dvije minute.

Na kraju vremena kuhanja paprike ocijedite u cjedilu. Blanširane zelene paprike stavite izravno u ledenu vodu kako biste zaustavili proces kuhanja. Paprike ohladite dvije do tri minute. Paprike ponovno ocijedite prije nego ih stavite u vrećice za zamrzavanje. Blanširanje paprike vrlo je jednostavan proces.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo