Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Izrada torte /

Recept za lagani i prozračni biskvit od bjelanjaka za tortu

Potreban vam je biskvit od bjelanjaka za tortu, a ne znate kako ga napraviti? Evo kako napraviti biskvit od bjelanjaka za tortu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Ako volite prozračne i lagane biskvite, a imate višak bjelanjaka, najbolji izbor je naš recept za biskvit od bjelanjaka za tortu. Svoju je popularnost stekao krajem 19. st. u Sjevernoj Americi. Ime je dobio zbog svoje bjeline, lakoće i prozračnosti. Prozračnost i bjelinu daju mu bjelanjci, koji su osnovni sastojak ove slastice. Nakon pečenja tučeni snijeg od bjelanjaka ostat će, zahvaljujući vinskom prašku, čvrst i neće splasnuti.

Potrebno je:

1 bjelanjak

1 čaša od 2 dcl šećera u prahu

1 žlica soka od limuna

2 žlice ključale vode

1 žlica praška za pecivo

Postupak

U dublju a užu posudu staviti 1 bjelanjak, šećer, sok od limuna i 2 žlice vrele vode. Mutimo mikserom 4-5 minuta, na kraju dodamo 1 žlicu praška za pecivo.

Lim za pečenje obujma ma 24 cm obložimo papirom stavimo umućenu masu i pečemo jedan sat na 100 stupnjeva i prije hladimo 1 sat. Biskvit od bjelanjaka za tortu je gotov.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike