Izrada torte /

Recept za lagani i prozračni biskvit od bjelanjaka za tortu

Image
Foto: Pixabay

Potreban vam je biskvit od bjelanjaka za tortu, a ne znate kako ga napraviti? Evo kako napraviti biskvit od bjelanjaka za tortu.

19.10.2021.
16:12
Pixabay
VOYO logo

Ako volite prozračne i lagane biskvite, a imate višak bjelanjaka, najbolji izbor je naš recept za biskvit od bjelanjaka za tortu. Svoju je popularnost stekao krajem 19. st. u Sjevernoj Americi. Ime je dobio zbog svoje bjeline, lakoće i prozračnosti. Prozračnost i bjelinu daju mu bjelanjci, koji su osnovni sastojak ove slastice. Nakon pečenja tučeni snijeg od bjelanjaka ostat će, zahvaljujući vinskom prašku, čvrst i neće splasnuti.

Potrebno je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 bjelanjak
  • 1 čaša od 2 dcl šećera u prahu
  • 1 žlica soka od limuna
  • 2 žlice ključale vode
  • 1 žlica praška za pecivo

Postupak

U dublju a užu posudu staviti 1 bjelanjak, šećer, sok od limuna i 2 žlice vrele vode. Mutimo mikserom 4-5 minuta, na kraju dodamo 1 žlicu praška za pecivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lim za pečenje obujma ma 24 cm obložimo papirom stavimo umućenu masu i pečemo jedan sat na 100 stupnjeva i prije hladimo 1 sat. Biskvit od bjelanjaka za tortu je gotov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
gospodin savršeni aus
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo