Desert /

Bijeli biskvit univerzalan biskvit za sve vrste kreme

Image
Foto: Pixabay

Bijeli biskvit odlično se slaže sa svim vrstama krema. Kako se radi najbolji bijeli biskvit?

28.11.2022.
13:07
Pixabay
VOYO logo

Bijeli biskvit zapravo je ni više ni manje nego biskvit od bjelanjaka. Takav bijeli biskvit nije teško za napraviti, samo što vam ostanu žumanjci pa treba razmisliti što s njima da ih ne bacate.

Bijeli biskvit okusom je vrlo ukusan, a njegova priprema je kratka i od sljedećih sastojaka:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 6 bjelanjka
  • 150 grama šećera
  • 100 ml ulja
  • 200 grama oštrog brašna
  • 1 vanilin šećer

Stavite grijati pećnicu na 180 stupnjeva. Za to vrijeme istucite bjelanjke u snijeg pa dodajte šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte brašno i ulje te sve dobro pomiješajte s kuhačom. Prelijte smjesu u pobrašnjeli lim i pecite 40 minuta.

Ovako pripremljeni bijeli biskvit može vam biti podloga za kremaste kolače ili možete u njega dodati naribanu čokladu, sušeno voće, orašaste plodove i dobit ćete sasvim jednu novu notu kolača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo