Bijeli biskvit zapravo je ni više ni manje nego biskvit od bjelanjaka. Takav bijeli biskvit nije teško za napraviti, samo što vam ostanu žumanjci pa treba razmisliti što s njima da ih ne bacate.
Bijeli biskvit okusom je vrlo ukusan, a njegova priprema je kratka i od sljedećih sastojaka:
- 6 bjelanjka
- 150 grama šećera
- 100 ml ulja
- 200 grama oštrog brašna
- 1 vanilin šećer
Stavite grijati pećnicu na 180 stupnjeva. Za to vrijeme istucite bjelanjke u snijeg pa dodajte šećer i vanilin šećer. Zatim dodajte brašno i ulje te sve dobro pomiješajte s kuhačom. Prelijte smjesu u pobrašnjeli lim i pecite 40 minuta.
Ovako pripremljeni bijeli biskvit može vam biti podloga za kremaste kolače ili možete u njega dodati naribanu čokladu, sušeno voće, orašaste plodove i dobit ćete sasvim jednu novu notu kolača.