Glavno jelo /

Aromatična svinjska rebra iz pećnice

Image

Aromatična svinjska rebra iz pećnice jedan je od recepata kako možete pripremiti svinjska rebra.

2.6.2021.
16:24
VOYO logo

Kako biste pripremili aromatična svinjska rebra iz pećnice potrebno je oko 3 sata.

Aromatična svinjska rebra iz pećnice - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2,5 kilograma svinjskih rebara
  • 1,2 dcl vinskog octa
  • 1 žličica sušenog ružmarina
  • 1 žličica sušene majčine dušice
  • 2,5 dcl ljutog kečapa
  • 10 dkg meda od bagrema
  • 1 žličica sušenog origana
  • sol

Aromatična svinjska rebra iz pećnice - priprema:

Svinjska rebra narežite na komade i stavite u lim za pečenje, nakon toga ih posolite. U posudu dodajte origano, majčinu dušicu, ružmarin te ocat i sve zajedno izmiješajte. Prelijete dobivenom smjesom svinjska rebra i utrljajte u meso.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svinjska rebra stavite peći u pećnicu na 160 stupnjeva oko sat vremena. Nakon toga okrenite meso na drugu stranu i pecite još sat i pol.

Za to vrijeme u tavicu stavite kečap, med i neka zavrije. Maknete s vatre i neposredno prije nego što će svinjska rebra biti pečena, izvadite ih i premažite smjesom kečapa i meda. Nakon toga vratite u pećnicu na 10-ak minuta.

Izvadite aromatična svinjska rebra iz pećnice i servirajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo