Kako biste pripremili aromatična svinjska rebra iz pećnice potrebno je oko 3 sata.
Aromatična svinjska rebra iz pećnice - sastojci:
- 2,5 kilograma svinjskih rebara
- 1,2 dcl vinskog octa
- 1 žličica sušenog ružmarina
- 1 žličica sušene majčine dušice
- 2,5 dcl ljutog kečapa
- 10 dkg meda od bagrema
- 1 žličica sušenog origana
- sol
Aromatična svinjska rebra iz pećnice - priprema:
Svinjska rebra narežite na komade i stavite u lim za pečenje, nakon toga ih posolite. U posudu dodajte origano, majčinu dušicu, ružmarin te ocat i sve zajedno izmiješajte. Prelijete dobivenom smjesom svinjska rebra i utrljajte u meso.
Svinjska rebra stavite peći u pećnicu na 160 stupnjeva oko sat vremena. Nakon toga okrenite meso na drugu stranu i pecite još sat i pol.
Za to vrijeme u tavicu stavite kečap, med i neka zavrije. Maknete s vatre i neposredno prije nego što će svinjska rebra biti pečena, izvadite ih i premažite smjesom kečapa i meda. Nakon toga vratite u pećnicu na 10-ak minuta.
Izvadite aromatična svinjska rebra iz pećnice i servirajte.