Votka u svakom domu!

shimmer fallback

Ne morate koristiti agresivna kemijska sredstva za čišćenje doma i rješavanje masnih mrlja, kamenca ili tragova vlage.

23.2.2021.
17:58
Play logo

Za jedno od najpopularnijih alkoholnih pića zna se još od srednjeg vijeka. Votka ima dugu povijest na području medicine, a danas se miješa u mnogim koktelima ili pije čista. Osim za zamagljivanje vida i utrnuće mozga, koristi se i kao sredstvo za čišćenje.

Imate li u kupaonici ili kuhinji kromirane, staklene ili porculanske sanitarije, možete ih lako očistiti bez straha da ćete oštetiti površinu. Komad mekane tkanine natopite votkom i nanesite na površinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Umjesto jakim kemijskim sredstvima, ružne smeđe i zelene mrlje od vlage odstranite votkom. Napravite domaće sredstvo za čišćenje tako da u bočicu s raspršivačem ulijte votku, nanesite i pustite da odstoji 15 minuta. Uzmite četku i dobro istrljajte, te potom isperite vodom.

Za čišćenje pločica u kuhinji i kupaonici upotrijebite sodu bikarbonu, vodu i morsku sol.

Na površinu dodajte sodu te istrljajte spužvicom, a ukoliko su se mrlje uvukle u otvore ili fuge, dodajte sol i istrljajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za masne i stare mrlje napravite domaće sredstvo za čišćenje tako da u bočicu s raspršivačem ulijte limunov sok ili ocat, poprskajte, pričekajte 10 minuta i istrljajte.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite sami dezinfekcijsko sredstvo. Pomiješajte dvije šalice vode, tri žlice tekućeg sapuna i 20 do 30 kapi ulja čajevca.

Vjerovali ili ne, čišćenje prozora može biti lako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U bocu s raspršivačem ulijte dvije žlice alkoholnog octa i litru vode. Poprskajte prozore, te ih očistite novinskim papirom. Ako ne podnosite miris octa, možete koristiti limunov sok.

Mrlje na tepihu možete odstraniti uz pomoć sode bikarbone i nekoliko kapi vode. Neka smjesa odstoji, a potom je istrljajte četkicom ili spužvom. Ukoliko se radi o većim mrljama, nakon 15 minuta usisajte mjesto i isperite vodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravite i otopinu za skidanje mrlja. Pomiješajte 1/4 šalice tekućeg sapuna ili deterdženta za suđe s 1/3 šalice vode. Dobro promućkajte sredstvo za čišćenje i nanesite na mrlju, te odstranite koristeći ocat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Play logo

A kako odčepiti odvode? I to je lako uz pomoć domaćeg sredstva za čišćenje.

U začepljeni odvod stavite pola šalice sode bikarbone, pola šalice alkoholnog octa i dvije šalice kipuće vode. Zatvorite odvod kade ili umivaonika i pričekajte 15 minuta.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo