SREDSTVA KOJIMA ČISTITE KUHINJU POTPUNO SU BESKORISNA: /

Liječnik proveo eksperiment - bakterije se vratile za sat vremena

Image
Foto: Thinkstock

Antibakterijski srejevi za kuhinju i pripadajuće vlažne maramice čini se da su tek puki gubitak novca, prema zaključku poznatog televizijskog liječnika

22.2.2018.
21:12
Thinkstock
VOYO logo

Dr. Michael Mosley pronašao je potencijalno štetne bakterije koje uzrokuju trovanje hranom na kuhinjskim elementima samo sat vremena nakon čišćenja antibakterijskim sredstvom. 12 sati poslije, dramatične količine bakterija i gljivica počele su kolonizirati radne površine, pokazalo je istraživanje objavljeno u BBC-ovoj emisiji "Trust Me I'm a Doctor". Međutim, nema mjesta za paniku jer većina tih bakterija su bezopasne, a mogu biti čak i korisne, s obzirom na prošla istraživanja koja su pokazala da osnažuju imunitet i poboljšavaju mentalno zdravlje.

Image
5 POGREŠAKA KOJE RADITE U KUHINJI: /

Zbog neznanja ugrožavate svoje i zdravlje ukućana, a to se lako može spriječiti

Image
5 POGREŠAKA KOJE RADITE U KUHINJI: /

Zbog neznanja ugrožavate svoje i zdravlje ukućana, a to se lako može spriječiti

Kako biste se zaštitili od potencijalno štetnih bakterija i gljivica, dr. Mosley savjetuje da kuhinjske krpe i spužve održavate suhima koliko god možete te da ih namačete u izbjeljivaču barem jednom tjedno. Također, preporuka je da koristite posebnu podlogu za rezanje samo mesa, a posebnu za sirovo povrće. Čišćenje octom ili sapunicom sasvim je dovoljan način dezinfekcije kuhinjskih površina. Neki ljudi također stavljaju spužvice i kuhinjske krpe u perilicu suđa ili mikrovalnu pećnicu da bi se bakterije temeljitije uništile, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo