Play ponuda

SPREMNI ZA DUBINSKO PRANJE ODJEĆE I NAMJEŠTAJA? / Internet gori zbog čudotvornog recepta koji skida baš sve mrlje

Image
Foto: Facebook

Ovo je revolucija u pranju svih vrsta tkanina; zaprepastit će vas koliko je vaša čista odjeća zapravo prljava

16.12.2018.
9:41
Facebook
Play ponuda

Prije nego što bacite uflekani jastučić ili prašnjavi prekrivač za kauč misleći kako im nema pomoći, pokušajte ih dubinski oprati. Internet je poludio za sustavom namakanja od samo triju sastojaka nakon što je jedna majka u grupi na Facebooku objavila nevjerojatne fotografije prije i poslije čišćenja.

shimmer fallback
shimmer fallback

Razlika je zapanjujuća

"Upravo perem svoje 'čiste' plahte. Malo je reći da sam zgrožena bojom vode koja je izašla", napisala je. Prva fotografija prikazuje kadu napunjenu rješenjem za dubinsko pranje, koji se sastoji od boraksa (borne kiseline, koju možete nabaviti u nekim trgovinama s eko proizvodima), kristala sode otopljenih u vodi te uobičajenog deterdženta za pranje rublja.

shimmer fallback
shimmer fallback

TRIKOVI ZBOG KOJIH ĆE VAM ODJEĆA TRAJATI DULJE: Uklonite mrlje s košulje, riješite se smrada iz cipela…

Image
TRIKOVI ZBOG KOJIH ĆE VAM ODJEĆA TRAJATI DULJE: /

Uklonite mrlje s košulje, riješite se smrada iz cipela...

Na drugoj fotki je plahta oprana, a kada je prepuna prljave, crne vode. Toliko o temeljitosti pranja kakvo poznajemo. Dubinsko pranje namijenjeno je, navode njegovi poklonici, za vraćanje često korištenih tkanina na tvorničke postavke. Uklanja prljavštinu, tjelesne tekućine i bakterije s tkanina za svega nekoliko sati, a recept za ovo čarobno sredstvo je izrazito lagan.

shimmer fallback
shimmer fallback

Postupak pranja

Ako ćete prati u kadi, dodajte četvrtinu šalice borne kiseline, četvrtinu šalice sode u kristalima te pola šalice deterdženta za rublje - i samo napunite kadu vodom te promiješajte kako bi se svi sastojci sjedinili. Ako perete manju tkaninu i dovoljna vam je kanta vode, tada vam trebaju dvije žličice boraksa, dvije žličice sode u kristalima te četiri žličice deterdženta po izboru.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Sve to radite s najvrućom vodom koju imate, a odjeću ostavite da se namače do četiri sata. Nakon toga operite na klasičan način", stoji u uputama. Napominjemo da ova vrsta čišćenja nije namijenjena za svaki dan jer je dosta agresivna i može uništiti tkaninu ako se prečesto koristi.

shimmer fallback
shimmer fallback
Play ponuda
Play ponuda