Play ponuda

ITEKAKO SU BITNE: / Ne činite ove pogreške sa zavjesama i ne dopustite da vam dom bude ruglo

Image
Foto: Flickr, K. Kendall

Zavjese su bitan detalj u uređenju svake prostorije u domu. Izbor, ipak, nije lagan jer je na tržištu toliko različitih materijala, boja, dezena...

19.12.2015.
7:00
Flickr, K. Kendall
Play ponuda

Boja i stil

Zavjese kombinirajte s nameštajem, slikama i drugim stvarima u sobi. Uz klasičan, starinski namještaj birajte klasične zavjese, a minimalističke, jednostavne za moderan interijer. Tamnije boje su odlične za spavaću sobu, ali ne i za dnevnu gdje je potrebno više svjetla. Premda je danas sve dopušteno, pravilo je da zavjese ne budu u kontrastu sa zidovima, namještaemj i tepihom.

Postavljanje

Možete imati najljepše, najskuplje i najelegantnije zavjese, ali ako ih pogrešno postavite, sve pada u vodu. Standard je sedam centimetara iznad prozora. Ako želite da prostorija izgleda viša, postavite ih 15 centimetara iznad prozora. Veliko ogledalo na suprotnom zidu će također doprinijeti da strop izgleda viši, pišu Novosti.

FOTO: Razbijene teglice kao savršen detalj za uređenje vrt

Budite svoji

Zavjese bi trebale odražavati osobnost ukućana stoga ne kopirajte slike iz časopisa i ono što ste vidjeli kod prijatelja. To neka vam budu ideje vodilje, ali znajte da ono što izgleda lijepo kod nekoga, ne mora tako izgledati i kod vas. Odaberite model koji odražava vaš stil i ukus, čak i kada vas uvjeravaju u suprotno.

Play ponuda
Play ponuda