Ružmarin, kao i većina biljaka, treba odgovarajuće uvjete kako bi ostao svjež. Ako držite ružmarin u tegli unutar zatvorenog prostora, primjerice u kuhinji, on će brže izgubiti vlagu i sušiti se. Izloženost suncu, vjetru i suhim zrakom može ubrzati proces sušenja.
Kako biste sačuvali svježinu ružmarina u tegli, provjerite jeste li mu osigurali dovoljno vlage. Pripazite da ga zalijevate umjereno i držite na mjestu gdje će dobiti dovoljno svjetlosti, ali neće biti izložen direktnom suncu, kako se ne bi osušio.
Također, možete pokušati staviti teglu s ružmarinom u posudu s vodom kako biste povećali vlažnost oko biljke i spriječili sušenje.
Sušenje ružmarina u tegli je prirodan proces koji se može usporiti pravilnom brigom o biljci. Pravilno zalijevanje, odgovarajuća svjetlost i mjere za povećanje vlažnosti mogu produžiti svježinu vašeg ružmarina.
Uživajte u svježem okusu ovog predivnog začina u vašim jelima i pridržavajte se savjeta za očuvanje svježine biljke što je dulje moguće.