Praktični savjeti / Kratki vodič za čišćenje kuhala za vodu limunska kiselina

Image
Foto: Pixabay

Čišćenje kuhala za vodu trebalo bi se obavljati redovito. Kako očistiti kuhalo za vodu limunskom kiselinom?

6.7.2023.
10:27
Pixabay
VOYO logo

Kuhalo za vodu često se koristi u svakodnevnim aktivnostima u kuhinji, ali s vremenom može nakupiti kamenac i nečistoće. Jedan od načina da se učinkovito očisti kuhalo za vodu je upotreba limunske kiseline.

Limunska kiselina je prirodni sastojak koji je ne samo siguran za upotrebu, već i vrlo učinkovit u uklanjanju kamenca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prije čišćenja, svakako isključite kuhalo za vodu i ostavite ga da se ohladi prije nego što počnete s čišćenjem. Napunite kuhalo za vodu vodom do polovine i dodajte otprilike dvije žlice limunske kiseline.

U sljedećem koraku čišćenja, uključite kuhalo za vodu i pustite da voda zavrije. Nakon što zavrije, isključite kuhalo i pustite da otopina od limunske kiseline odstoji unutar kuhalo oko 15-20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je otopina od limunske kiseline odstajala dovoljno dugo, ispraznite je iz kuhalo za vodu i isperite temeljito čistom vodom. Ako je potrebno, koristite meku četku ili spužvu kako biste nježno uklonili preostale naslage kamenca u kuhalu.

Na kraju, obrišite kuhalo za vodu suhom krpom kako biste uklonili vlagu i spriječili daljnje taloženje kamenca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo