Luk je ukusna, hranjiva i svestrana hrana koja se može kuhati na različite načine i dodati mnogim različitim jelima. No, namirnice poput luka i češnjaka sadrže sumpor, a to je ono što uzrokuje da imaju tako oštre mirise. Sumporni spojevi oslobađaju se kada izrežete, ugrizete ili zgnječite luk, a to je ono što ostavlja ruke mirisne lukom dugo nakon što završite pripremu hrane.
Napravite smjesu od soli i sapuna. Da biste uklonili ostatke čestica hrane i većinu mirisa luka, počnite pripremom smjese. Da biste napravili piling, kombinirajte 1 žlicu tekućeg sapuna i 1 žlicu soli u maloj zdjeli. Možete koristiti bilo koju vrstu tekućeg sapuna, uključujući sapun za posuđe, deterdžent za pranje rublja, sapun za ruke i tijelo ili šampon.
Operite ruke u smjesi. Zagrabite smjesu u ruke. Izribajte smjesu u ruke, uključujući dlanove, stražnji dio ruku, zapešća, između prstiju i ispod noktiju. Kada temeljito izribate ruke, isperite ih hladnom vodom kako biste uklonili piling i većinu mirisa luka.
Sljedeći korak kako ukloniti miris luka s ruku je da protrljajte ruke nehrđajućim čelikom. Kada su vam ruke još mokre, pronađite nešto od nehrđajućeg čelika, kao što su lonac, žlica, posuđe ili drugi metalni predmet u kuhinji ili oko kuće. Držite predmet pod tekućom vodom i utrljajte ga na ruke na način na koji biste to učinili sapunom. Radite to cijelu minutu.
Za kraj isperite ruke nečim kiselim. Da biste uklonili dugotrajne mirise luka, navlažite čistu krpu octom ili limunovim sokom i utrljajte je po rukama. Svakako protrljajte između prstiju, ispod noktiju i drugih područja gdje se možda skriva miris luka. Pustite da se ocat ili sok osuše, a zatim isperite ruke čistom vodom.
Ovaj način kako ukloniti miris luka s ruku je vrlo učinkovit ukoliko je ispravno napravljen.