Čišćenje i dezinficiranje / Kako očistiti gumu na perilici rublja?

Kako očistiti gumu na perilici rublja? Donosimo vam savjete kako možete sami očistiti gumu na perilici rublja.

24.8.2021.
9:02
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Osjetite li neugodan, pljesnivi miris kada otvorite perilicu rublja kako bi izvadili tek oprano rublje? Ukoliko malo bolje pogledate, moći ćete vidjeti tamnu plijesan na gumenom brtvenom prstenu. U ovom članku ćete naučiti zašto se to događa te kako očistiti gumu na perilici rublja.

Gumena brtva čest je domaćin plijesni radi pranja rublja na niskoj temperaturi (30-40 °C). To se događa jer se na vrlo niskim temperaturama uređaj ne dezinficira, pa tako se mikrobi ne unište.

Gumu na perilici rublja možete očistiti svim sredstvima za čišćenje koji su napravljeni na bazi klora. Kako bi očistili gumenu brtvu, prije svega moramo vlažnom krpom ukloniti plijesan sa gumenog prstena na perilici rublja. Nakon što smo prebrisali plijesan, na tkaninu stavimo bilo koji proizvod koji sadrži klor te tkaninom prebrišemo cijelu unutrašnjost perilice rublja. Zatim ostavite perilicu 30 minuta da sredstvo uništi mikrobe. Upalite perilicu na način ispiranja kako bi se isprali kemijski deterdženti iz unutrašnjosti perilice.

Važno je naglasiti da prilikom korištenja deterdženta koristite gumene rukavice kako ne bi došlo do nadraživanja kože.

Kako bi u budućnosti spriječili ponovnu pojavu plijesni na gumi perilice za rublje, potrebno je ovaj postupak ponavljati otprilike jednom mjesečno. Također, nakon završenog ciklusa perilicu za rublje ispraznite i ostavite otvorena vrata kako bi smanjili nastajanje plijesni i gljivica na gumenom prstenu perilice.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Zaštitne maske za lice troslojne - 50 komada
22,12kn55kn
Mekane i udobne, pružaju zaštitu od 95%.
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali