Svima nam se dogodilo da se bijeli tragovi na čašama nađu, neovisno o tome peremo li ih ručno ili u perilici. No zašto bijeli tragovi na čašama nastaju? Bijeli tragovi na čašama nastaju zbog tvrde vode. Naime, bijeli tragovi nisu ništa drugo nego naslage kamenca. Dugotrajnom upotrebom i čestim pranjem, postepeno se bijeli tragovi na čašama skupljaju i teško ih je ukloniti. Kako ne bi došlo do toga da bacite čaše, važno ih je svako toliko (najbolje jednom mjesečno) detaljno oprati.
Detaljno oprati znači ukloniti bijele tragove na čašama i to možete učiniti u tri jednostavna koraka:
- Pomoći alkoholnog octa i papirnatih ručnika
Ručnike namočite alkoholnim octom, zamotajte čaše u njih i ostavite da odstoji sat vremena. Čaše normalno operite.
- Pomoću zubne paste i četkice za zube
Dobro istrljajte čašu sa četkicom za zube na koju ste nanijeli malo paste. Operite čaše normalno.
- Soda bikarbona i mlaka voda
Sodu bikarbonu pomiješajte s mlakom vodom (omjer 0,5l vode na 3 žličice sode). Suhu krpu namočite dobivenom smjesom i zamotajte čaše. Ostavite da se skine tvrda voda sat vremena. Isperite čaše.
Ova tri načina pomoći će vam u tome da se bijeli tragovi na čašama uklone, ali i da se spriječi brzo nastajanje novih.