Jedna 67-godišnjakinja pisala je Deidri Sanders, savjetnici za seks i veze The Suna, nakon što je saznala da ju 71-godišnji suprug vara.

"Naišla sam na intimne mailove između mog supruga i druge žene u skrivenoj datoteci na njegovom računalu, ali ne mogu s njime razgovarati od tome jer boluje od demencije", otkrila je u pismu.

U braku su više od 40 godina, a demencija mu je dijagnosticirana prije dvije godine. Bio je biznismen i ostatak obitelji nije smio dirati njegovo računalo ili mobitel. Nakon dijagnoze prodali su kuću i preselili se u manji stan kako bi mu olakšali život. Od tada zbog bolesti nije mogao koristiti svoje računalo.

"No, strašno sam se šokirala kada sam postavljala računalo u našem novom domu. Naišla sam na mailove i fotografije u tajnoj datoteci. Imali su nadimke jedno za drugo "Ginger" i "Fred", pretpostavljam po uzoru na Ginger Rogers i Freda Astairea", napisala je gospođa.

"U mailovima ju je hvalio na seksualnoj tehnici, kao i ona njega. Nazvala sam tu ljubavnicu i pristala je razgovarati sa mnom u njenom domu. Došlo mi je zlo kada sam slušala o detaljima njihove afere. Ona je u kasnim 50-ima i izgleda kao mlađa verzija mene. Nikad se nije udavala", dodala je.

Saznala je i da je njihova afera navodno trajala deset godina.

"Nema smisla da išta pitam supruga jer se neće sjećati. On sada potpuno ovisi o meni. Ne može mi dati odgovore, a sada sam postala njegovateljica iako kipim od bijesa. Kada se osjećam lošije, želim ga smjestiti u dom. Osjećam se jako ogorčeno", priznala je.

Bez ishitrenih odluka

Iako je doživjela poniženje, Deidre ju upozorava da ne učini ništa ishitreno što bi kasnije mogla požaliti.

"Preživjet ćeš ovaj teški period, ali će ti na tom putu možda trebati pomoć. Tvoj suprug se užasno ponio i razumijem da želiš saznati zašto te prevario, ali nikad nećeš čuti njegovu stranu priče. To neće biti lako, no ako mu odlučiš oprostiti, moraš prijeći preko toga i pokušati se sjetiti dobrih vremena. Ako mu ne oprostiš, alternativa ti je ogorčenost", poručila joj je savjetnica.