UTJECAJ PREHRANE NA TJELESNE MIRISE: / Muškarci koji jedu ove namirnice najprivlačnije mirišu - ocijenile žene

Image
Foto: Thinkstock

Odavno je poznato kako postoji snažna veza između mirisa i privlačnosti. U ravnopravnom odnosu s ova dva elementa treba stajati i prehrana.

18.8.2017.
12:02
Thinkstock
Play logo

Snaga tjelesnih mirisa u procjeni privlačnosti korijen ima u evoluciji, a to je da način na koji miriše nečiji znoj govori potencijalnom partneru koliko je osoba zdrava. Istraživači su ispitivali koliko netko jede voća i povrća na način da su analizirali izgled njihove kože.

Koristili su spektrometar, koji mjeri intenzitet svjetla kako bi se odredila boja kože. Ako osoba jede šareno povrće, njezina koža dobiva karotenoide, biljne pigmente koji hrani daju crvenu, žutu i narančastu boju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Miris na ženi koji muškarce privlači poput magneta, a nije riječ o parfemu

Play logo

Ispitanicima su potom dali čiste majice i zatražili da izvode serije vježbi. Nakon toga, žene su trebale ocijeniti miris svake majice i dodijeliti ga nekoj od ponuđenih skupina. Rezultati su pokazali da su određeni elementi uredno grupirani zajedno.

Muškarci koji su jeli više povrća ocijenjeni su najprivlačnijima i najzdravijima. Za one koji su jeli više mesa, žene su rekle da imaju intenzivniji miris, ali da nije loš. Najlošije su prošli muškarci čija se prehrana temeljila na ugljikohidratima, piše Daily Mail.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Trag divljači
Laži sa mnon
Superstar
Život na vagi
90 dana: Životi samaca
default_cta
Darcey & Stacey
Ljubav je na selu
Ekstremne sestre
Ljubav u divljini
Britain's Got Talent
default_cta
Play logo