Za fizički i mentalni razvoj / Izbor za svaki uzrast/ Kako odabrati najbolje igračke za svoje klince?

Image

Igra je važan dio dječjeg odrastanja, razvoja i napretka. Zato je za vaše mališane važno odabrati kvalitetne i pametne igračke u kojima će uživati i s kojima će učiti

16.11.2022.
11:01

Igračke u dječjem životu imaju jako važno mjesto. Upravo kroz igračke, djeca od malih nogu otkrivaju različite oblike, vježbaju koordinaciju i motoriku. Igračke pomažu u fizičkom i mentalnom razvoju, potiču maštu i zapravo, kroz igranje uče. Zato je jako važno da kod izbora igračaka vodimo računa o uzrastu i interesima djeteta.

Dok su još sasvim male, bebe vole šarene igračke kroz koje savladavaju koordinaciju svojih pokreta i otkrivaju nove zvukove. Zato je za mališane do jedne godine najbolji izbor plišane igračke i didaktičke igračke koje pomažu u razvijanju motorike te zvečke koje proizvode zvukove ili neku melodiju. Važno je da su igračke proizvedene od provjerenih materijala, a koje djeca mogu stavljati u usta i tako ih istraživati.

Igra kojom otkrivaju okolinu i uče o svijetu oko nas

Nakon navršenih godinu dana pa sve do tri godine, mališani se već počinju zanimati za slaganje i građenje, pa tako vole kocke i slične igračke kojima se mogu satima zabavljati slaganjem i rušenjem. U toj dobi, djeca već pokazuju i želju za izražavanjem kreativnosti, pa uživaju u slikovnicama, bojankama i različitim slagalicama. Također, u toj dobi već pokazuju interes za autićima, kamionima, lutkama, dječjim „alatima“ odnosno lopaticama i grabljicama i sličnim igračkama. I u tom periodu djeci su zanimljive slagalice, premetaljke i slične igračke koje podrazumijevaju mozganje i razvoj kognitivnih sposobnosti.

shimmer fallback
shimmer fallback

Djeci od šeste godine života postaju sve zanimljivije malo zahtjevnije igračke, te društvene igre u kojima može sudjelovati više djece ali i odraslih. Za djecu ovog uzrasta, sve su zanimljivije igre kao što su Jenga i ostale igre s postavljenim ciljevima i izazovima koje potiču razvoj koncentracije i razmišljanje i edukaciju.

Kvalitetne i provjerene igračke dostupne svima

Kako nam se približava vrijeme darivanja, trgovački lanac Kaufland je sa željom da pomogne u potrazi za idealnom igračkom za vašeg mališana objavio bogati online katalog, u kojemu je bogati izbor različitih igračaka za sve uzraste, od igračaka za bebe, preko didaktičkih i drvenih igračaka pa sve do društvenih igara, glazbala za djecu te igračkama s likovima iz popularnih crtića.

Katalog uz mnoge druge sadrži proizvode već dobro poznatog Kauflandova brenda Kidland koji u svojoj ponudi ima širok izbor raznovrsnih igračaka, od prekrasnih plišanaca koja će vaša djeca obožavati, pa sve do didaktičkih drvenih igračaka s FSC (Forest Stewardship Council) certifikatom. Ekološki FSC certifikat izdaje Vijeće za nadzor šuma, nevladina organizacija koja se bavi problemom globalnim deforestacije i brine o adekvatnom upravljanju šumama, pa ovaj certifikat znači da konkretni drveni proizvod, u ovom slučaju drvena igračka, potječe iz šuma kojima se upravlja odgovorno i u skladu s načelima rada organizacije. Valja svakako spomenuti i brend Kuniboo koji uz igračke za djecu do treće godine života ima širok asortiman odjeće i obuće za bebe i djecu, te opremu za djecu kao što su bočice, dude i različite oblike zaštite.

Razveselite mališane i pomognite onima kojima je pomoć potrebna

Osim spomenutih, tu su i brojne igračke renomiranih brendova izuzetno popularnim među djecom, kao što su Lego, PLAY DOH, Cocomelon, Peppa Pig i brojni drugi. U ponudi su i popularne društvene igre, kao što su Monopoly, Pictionery, Scrabble za juniore, te mnoštvo drugih igara koji potiču razmišljanje i kreativnost i donose odličnu zabavu, a u njima može sudjelovati cijela obitelj.

Od prodaje svake Kuniboo i Kidland drvene igračke s FSC certifikatom, trgovački lanac Kaufland će donirati 5 kuna odnosno 0,66 EUR-a UNICEF-u, agenciji UN-a koja djeluje u cijelome svijetu i orijentirana je na skrb i podizanje kvalitete života djece i omladine. Sva prikupljena sredstva UNICEF će koristiti kao donaciju namijenjenu za didaktičku opremu škola na području Sisačko-moslavačke županije koje još uvijek trpe posljedice strašnog potresa, ali i za edukaciju učitelja u školama.

shimmer fallback
shimmer fallback

Vrijedna nagradna igra - otputujte u Legoland

Uz sudjelovanje u ovom hvalevrijednom projektu, Kaufland je osigurao još jednu pogodnost. Svatko tko u razdoblju od 2.11. do 24.12.2022. godine u bilo kojoj trgovini Kauflanda kupi igračku iz kataloga u minimalnoj vrijednosti od 150 kuna, može sudjelovati u nagradnoj igri Put u Legoland! Dovoljno je samo ispuniti obrazac na linku  kaufland.hr/legoland i ulazite u nagradno izvlačenje, a svaki sudionik može sudjelovati s neograničenim brojem različitih računa.

Sretnog dobitnika Kaufland nagrađuje obiteljskim putovanjem u Legoland, koje uključuje put u München autobusom, noćenje u hotelu s *** te ulaznice za Legoland i Minimundus.

shimmer fallback
shimmer fallback

Zato, nemojte odgađati za posljednji trenutak, i u Kaufland katalogu pronađite idealne igračke za vaše mališane, te sudjelujte u dobrotvornoj akciji "Igračke koje čine razliku" koju su pokrenuli Kaufland u partnerstvu s UNICEF-om. Usput odigrajte nagradnu igru, a najsretniji će osvojiti izlet u Legoland koji će pamtiti cijela obitelj!

Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom Kaufland prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent