Istražili smo koji umak najbolje ide uz druženja s ekipom. Nakon ovog, sada smo i mi pametniji
Svi naši sugovornici kući su odnijeli i Podravka ajvar kako bi mogli uživati u već isprobanim jelima s ajvarom, ali i isprobati neke nove
Možda ste mislili da znate sve o ajvaru. Priznajemo, i dio naše ekipe je mislio da je to umak koji ide uz ćevape i to je otprilike to. Ali onda smo s poznatom voditeljicom i influencericom Anjom Alavanjom Viljevac, dobro oskrbljeni teglicama u kojima su se nalazili Podravka ajvar-blagi i Podravka ajvar-ljuti proveli istraživanje koje nam je otkrilo potpuno novi svijet.
Ljudi s kojima smo razgovarali otkrivaju nam da ajvar u svojoj kuhinji koriste maštovito i kreativno, u kombinacijama koje su i nas iznenadile jer pokrivaju različite svjetske gastronomije.
Saznali smo da građani koriste ajvar kao umak za hamburgere ili kada pripremaju tortilje, ali i kao dip za čips. Drugi ga pak osim uz pečeno meso stavljaju čak i u - salatu. Jedan dio naših sugovornika u svojem eksperimentiranju s ajvarom 'otišao' je na Daleki istok i zaljubio se u vrlo zanimljivu fuziju azijske kuhinje i ajvara. Preciznije, kako kaže, dodaje Podravka ajvar i kada kod kuće priprema wok. „Možda nećete vjerovati, ali baš paše“, konstatirao je.
„Top. Kaj god ima ajvar, to je super…“
Potvrđeno na širokom uzorku populacije, ajvar ide i u različite vrste variva, u gulaše, gravče na tavče... Čuli smo različitih inspirativnih ideja, ali i nekoliko korisnih kulinarskih savjeta iskusnih kuharica (jedna od sugovornica svoje umijeće pokazala je na RTL-ovom showu Večera za pet) koja nam je objasnila kako, uz malo ajvara i nekoliko drugih sastojaka, čak i običan komad vratine može postati vrhunski gurmanski doživljaj.
Pitali smo naše sugrađane znaju li da se Podravka ajvar proizvodi isključivo od njihovih vlastitih sorti paprike: Slavonka, Podravka i Pitoma, od samo najboljih plodova paprike i patlidžana i to po domaćem receptu. „Nisam znao, ali definitivno se osjeti na proizvodu“, zaključio je naš sugovornik.
Jednog od naših slučajnih prolaznika Anja je zamolila da joj kaže što misli o navikama građana da u različita jela španjolske, meksičke, mađarske, američke pa sve do azijske kuhinje stavljaju ajvar. „Top. Kaj god ima ajvar, to je super i meni to super zvuči“, prokomentirao je on ove zanimljive, primamljive gastro kombinacije.
Anja je odlučila porazgovarati i sa sugrađaninom od kojeg, istini za volju, nije očekivala puno riječi. No, čim je ajvar u pitanju, naša popularna zagrebačka Sfinga je odlučila prekinuti tisućljetnu tradiciju pa je podijelila i svoje omiljene recepte s ajvarom, a kako Sfinga najradije jede ajvar, pogledajte u video.
Na kraju, shvatili smo da, uz to što je svjetski, Podravka ajvar je ipak domaći broj 1. umak za obiteljska roštiljanja ili zabavu s prijateljima. Upravo iz razloga jer uz malo mašte, osim uz roštilj gdje je ajvar obavezni dodatak, s ovim umakom možete napraviti hrpu ukusnih, a jednostavnih jela zbog kojih će vam se ekipa vjerojatno već sljedećeg vikenda sama od sebe ponovno pozvati na druženje.
Sadržaj je nastao u suradnji s Podravkom.
403 Forbidden