Zakoračili smo u jesen, mnogima omiljeno godišnje doba. Boje, mirisi i okusi jeseni, sve čarolije koje nam donosi jesen prati i gastronomija, koja se u ovo doba godine temelji na podjednako zavodljivim sezonskim namirnicama.
Tako nam ovi mjeseci nakon ljeta donose hranjivo povrće koje kasno dozrijeva, a puno je okusa i bogato nutrijentima. Jesen nam donosi i aromatične orašaste plodove s mnogo nezasićenih masnih kiselina, kalcija, magnezija i željeza što ih čini idealnom hranom za podizanje imuniteta.
Fuzija domaće i francuske kuhinje
Sa svim tim na raspolaganju, naš popularni chef Tomislav Špiček je u trećoj epizodi gastro specijala Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR odlučio napraviti jesenski specijalitet koji predstavlja fuziju francuske i domaće gastronomije.
Riječ je o tartu, jelu od prhkog tijesta koje se stavlja u kalup i puni različitim nadjevima, a može se pripremati u slatkoj i u slanoj verziji. Špiček se ovoga puta odlučio za zanimljivu kombinaciju od cikle, feta sira i sjeckanih oraha.
U ovoj epizodi, našem je chefu u goste došao Leo Jurešić, mladi, vrlo talentirani chef i slastičar. Da se radi o vrlo perspektivnom chefu govori i činjenica da je Leo ove godine proveo nekoliko tjedana na stažiranju u restoranu Enigma u Barceloni, kultnom restoranu s Michelinovom zvjezdicom legendarnog chefa Alberta Adrije.
Leo je stigao kao naručen i odmah je pokazao svoje slastičarsko umijeće tako što je na sebe preuzeo pripremu prhkog tijesta za tart dok je Špiček pripremao sve što je potrebno za nadjev.
A rezultat?
Provjerite u trećoj epizodi specijala Domaće i tradicionalno sa Špičekom by SPAR kojeg možete pogledati u nedjelju u 21.40 sati dok je repriza na rasporedu u subotu oko 16.15 sati na glavnom kanalu RTL-a.
I u ovom kulinarskom specijalu za sve namirnice pobrinuo se SPAR, a ostale sezone kulinarskih specijala sa Špičekom by SPAR dostupne su na linku.
Sadržaj je nastao u suradnji s partnerom SPAR Hrvatska prema najvišim uredničkim standardima Net.hr-a.