Srpski glumac Tihomir Arsić umro je u 64. godini nakon duge i teške bolesti. Narodno pozorište potvrdilo je tužnu vijest. Arsić je imao rak gušterače, piše Kurir.

Tihomir je u listopadu za Gloriju otkrio kako se unatoč vrlo teškoj dijagnozi dobro osjeća te se nada da će liječnici ipak pronaći terapiju koja će mu pomoći.

"Gušterača je sada odlično i tu gajim malu nadu. Osjećam se i ponašam kao da sam besmrtan. Ako ti je već ostalo nekoliko mjeseci, ili koja godina života, onda treba to vrijeme provesti u sreći i veselju. Čudan je taj moj tumor na jetri. Ne možemo mu ništa. Mutira. Posljednja kemoterapija nije dala rezultate. Možda je moja jetra uvježbana da podnosi svašta.

Nadam se da ćemo ubosti terapiju na koju će reagirati. Kao posljedica operacije gušterače i liječenja pojavio mi se povišen šećer, ali nisam znao. Gubio sam na težini misleći da je to od kemoterapije, a tek sam u svibnju ove godine saznao pravi razlog. S preko sto kilograma spao sam na šezdeset i devet. U međuvremenu sam uspio povratiti nekih sedam-osam. Dajem sebi inzulin svakog dana", kazao je tada.

Tihomir je, pored ostalog, glumio u filmu "Sokol ga nije volio" redatelja Branka Schmidta.