filmski kritičari prognoziraju / Ovaj film mogao bi srušiti sve rekorde na Oscarima u povijesti

Image
Foto: Youtube screenshot

Prema mišljenju kritičara, ovaj film smatra se favoritom za brojne kategorije u kojima se dodjeljuje Oscar nagrada, u ponedjeljak 11. ožujka u ponoć

9.3.2024.
11:39
Youtube screenshot
VOYO logo

Ovogodišnja dodjela Oscara održat će se 11. ožujka u ponoć, tradicionalno 96. godinu za redom u Los Angelesu.

Nominacije za sve kategorije za koje se dodjeljuje nagrada već su poznate i njima je obuhvaćeno kompletno kinematografsko iskustvo, a u svim područjima koja se ocjenjuju jedan film prednjači po mišljenju kritičara i stručnjaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
REMEK-DJELA /

Ovi filmovi osvojili su Oscara i smatraju se najboljima ikad: Jeste li ih gledali sve?

Image
REMEK-DJELA /

Ovi filmovi osvojili su Oscara i smatraju se najboljima ikad: Jeste li ih gledali sve?


'Oppenheimer', epski biografski film o tvorcu atomske bombe J. Robertu Oppenheimeru američkog redatelja Christophera Nolana, ove godine dominira s 13 nominacija u utrci za ovogodišnje nagrade Oscar, među kojima je i ona za najboljeg glumca, irsku filmsku zvijezdu Cilliana Murphyja.

Uz Murphyja, koji je nominiran prvi put za prestižnu nagradu, u kategoriji najbolje glumice za ulogu u istome filmu nominirana je britanska zvijezda Emily Blunt, a njihov kolega Robert Downey Jr. nominiran je u kategoriji najbolje sporedne muške uloge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drama je nominirana i u kategoriji najboljeg filma, a britanski redatelj Nolan nominiran je u kategoriji najboljeg redatelja. Ostale kategorije za koje se spominje da bi mu mogle donijeti nominaciju su: Najbolja scenografija, Najbolja montaža, Najbolji vizualni efekti, Najbolji zvuk, Najbolje miksanje zvuka, Najbolja originalna glazba i Najbolji dizajn kostima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svemu tome u prilog ide i izjava jednog od urednika Entertainment Weeklyja, Patricka Gomeza. On se u podcastu The Awardist osvrnuo na potencijalni uspjeh Oppenheimera.

Image
Foto: Profimedia

Cillian Murphy

"Mislim da će dobiti puno produkcijskih nagrada ili barem nominacija. Možete napuniti cijelu kategoriju sporednih glumaca s onima iz filma, ali moja nagađanja su da će barem jedan ili dvoje njih dobiti nominaciju. I mislim da vrlo veliku šansu ima Emily Blunt kao Najbolja sporedna glumica", rekao je Gomez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Ni Margot Robbie ni Leonardo DiCaprio: Tko sve (ni)je nominiran za Oscara? Kritičari za Direkt o favoritima

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo