'Bila sam samo sredstvo za rađanje'

shimmer fallback
29.8.2012.
9:35
Play logo

U suradnji s 56-godišnjim Randyjem Jacksonom i 57-godišnjim Jermaineom Jacksonom, koje je Michael Jackson uzdržavao do svoje smrti jer su braća ostali bez novca, Janet pokušava poništiti oporuku preminulog pjevača koji je djeci ostavio 1,2 milijarde kuna.

Zloglasni trio smatra da su klinci nepravedno naslijedili novac jer oni uopće nisu Michaelova biološka djeca. Na ruku im ide izjava Michaelove bivše supruge.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Bila sam samo sredstvo za rađanje. To nije bila njegova sperma', kazala je 53-godišnja Debbie Rowe koja je Michaelu rodila Paris i Princea, dok je Blanketa na svijet donijela nepoznata surogat majka.

Nakon pjevačeve smrti skrbništvo je dobila 82-godišnja baka Katherine koju su djeca obožavala. No, prije nekoliko tjedana ona je nestala i prestala se javljati na telefon, a nakon nekoliko dana potrage saznalo se kako su je Janet, Randy i Jermaine 'natabletirali' i odveli u Arizonu gdje su joj pokušali 'isprati mozak'. Kako nje odjednom nije bilo, u tih je nekoliko dana izgubila skrbništvo nad djecom, pa je nakon njezina nestanka sud odlučio da o Paris, Princeu i Blanketu, uz nju, skrbi 34-godišnji rođak TJ.

Zbog ovih i ostalih urota koje spremaju Janet, Randy i Jermaine, Jacksonova djeca zabranili su da se pojave na obljetnici Michaelova rođenja u rodnom gradu Garyju. Da je živ Michael bi danas slavio 54 godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Lijenčine i pijavice

'Nedugo prije Michaelove smrti pjevača je posjetio brat Randy koji ga je gnjavio da ponovno okupe bend Jackson 5 te da krenu na turneju. Michael ga više nije mogao slušati i naredio nam je da ga upucamo', otkrio je bivši tjelohranitelj Matt Fiddes objasnivši kako je Michael u to vrijeme bio neuračunljiv jer je bio na tabletama protiv bolova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Michael s braćom nikada nije bio u dobrim odnosima jer je smatrao da ga iskorištavaju zbog novca, zbog čega im oporukom ništa nije ostavio. Upravo zbog toga sve od Michaelove smrti Randy i Jermaine kuju plan kako se dokopati nasljedstva. Nakon što su oteli i nadrogirali vlastitu majku Katherine, koja je tada imala skrbništvo nad pjevačevom djecom, onako drogiranu su uvjeravali da skrbništvo nad djecom treba prepustiti njima kako bi oni imali punu kontrolu nad Michaelovim novcem.

Svoj dio kolača silno želi i Janet Jackson koja je nasilno htjela ući u kuću u kojoj žive Michaelova djeca i izbaciti ih na ulicu pa da s Randyjem i Jermaineom podijeli novac. U tom je cilju ošamarila Paris, ali Michaelova kćerka nije se dala. 'Ova kuća pripada meni i mojoj braći, a ne obitelji Jackson', vikala je djevojčica koja će naslijeđeni novac dobiti kada postane punoljetna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dvostruko bogatiji nakon smrti

Michael Jackson krajem osamdesetih, odnosno na vrhuncu svoje karijere, 'težio' je više od 12 milijardi kuna. No, bio je strahovito rastrošan, a zbog sve učestalijih optužbi za pedofiliju opadala mu je prodaja albuma, a koncerte su mu otkazivali. Pedofilski skandali su ga uništili, a na sudu je 2005. godine utvrđeno kako Jackson godišnje troši 150 milijuna kuna, što je znatno više od njegove tadašnje godišnje zarade.

Kako bi se izvukao iz dugova u kojima je grcao, Jackson je nekoliko mjeseci prije smrti planirao je povratničku turneju “This Is It koja mu je trebala pomoći da se izvuče iz novčanih problema. Koncerti su bili rasprodani, a unatoč ponudi organizatora da fanovima vrate novac, oni su karte zadržali za uspomenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U trenutku njegove smrti 2009. godine njegovo se bogatstvo procjenjivalo na 1,5 milijardi kuna, ali zbog dugova od oko dvije milijarde kuna prijetilo mu je da ostane bez svega. Pred kraj života nije imao ni za osnovne potrebe, pa je morao moliti dadilju da umjesto njega kupi rođendanske darove za djecu. Od smrti se njegovo bogatstvo udvostručilo. Samo prodajom albuma i autorskih prava zaradio je tri milijarde kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo